Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandırıldığını belirterek, "Ordumuz halen orada güvenliği sağlamak maksadıyla bulunuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Fırat Kalkanı Harekatı'nın başarıyla sonuçlandırıldığını belirterek, "Ordumuz halen orada güvenliği sağlamak maksadıyla bulunuyor. Ama bakın kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, kendi gücümüzle bu operasyonu yaptık. Ne Amerika'nın ne Almanya'nın ne de başka bir ülkenin desteği oldu. Güçlü bir Türkiye olmasa bu operasyon yapılabilir mi? Türkiye'de tek başına AK Parti iktidarı olmasa bu operasyon yapılabilir mi?" dedi.

Özlü, AK Parti Gümüşova İlçe Teşkilatınca kent meydanında düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.

Amaçlarının tertemiz ve yeni bir anayasa yapmak olduğunu vurgulayan Özlü, MHP ile anlaşılan 18 maddelik değişlik teklifinin 16 Nisan'da oylanacağını anımsattı.

Halk oylamasına ilişkin birçok spekülasyonun yapıldığına değinen Özlü, "Etrafta o kadar çok hurafe var ki inanın insanın kafası karışıyor. 'Bu anayasa değişikliği kabul edilirse parlamento kalkıyor, fesh oluyor. Bir tek insana bu kadar yetki fazla değil mi? Bu anayasa değişikliği Türkiye'yi diktatörlüğe götürür' diyorlar. Bunu ana muhalefet partisi, FETÖ'cüler, PKK ve DEAŞ söylüyor. Diktatörler darbeyle gelir, seçimle gelmez. Biz 14 yıldır Türkiye'de iktidardayız ve seçimlerin hep zamanında yapılmasını savunduk. Bir tek seçim dahi gününden sonra yapılmadı. Tüm seçimler ya zamanında ya da daha önce yapıldı. Seçimle diktatör gelmez, kökten yalan. Bunlara inanmayın." diye konuştu.

"Biz bu yetkiyi daha fazla iş yapmak için istiyoruz"

AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana Türkiye'de iş yapmaya çalıştığını anlatan Özlü, "İş yapmaya kendisini odaklamış bir siyasi partiyiz. Ülke daha hızlı kalkınsın, daha hızlı gelişelim, daha hızlı büyüyelim diye çırpınıyoruz uğraşıyoruz. Konu yetkiyse, biz bu yetkiyi daha fazla iş yapmak için istiyoruz. Türkiye daha fazla kalkınsın diye istiyoruz. İş yapmaya niyetiniz yoksa yetki istemezsiniz, hatta mevcut yetkiler de size fazla gelir. Türkiye'de bunu söyleyenlerin, ana muhalefet dahil, iş yapmaya niyetleri yok." ifadelerini kullandı.

"Yetkiler ve sorumluluklar içi içe geçmiş durumda"

Mevcut sistemde sadece milletvekillerini seçmek için, yani yasama için oy kullanıldığının altını çizen Özlü, şöyle devam etti:

"Yasama ortaya çıktıktan sonra bu yasama içinden bir hükümet, yani yasamanın içinden bir yürütme çıkartıyoruz. Yetkiler ve sorumluluklar içi içe geçmiş durumda. Yeni sistemde yetkileri ayırıyoruz. Gelişmiş toplumlarda herkes sadece kendi işini ve en iyisini yapar. Geri kalmış toplumlarda ise herkes her işi yapar. Biz herkesin, her işi yaptığı bir sistemi istemiyoruz. Herkes sadece kendi işini yapsın ama kendi işini en iyi yapsın istiyoruz. Yeni sistemin bize en büyük getirisi bu olacak. Modern bir toplum olarak yasama yasama işini yapacak, yürütme yürütme işini yapacak, yargı yargı işini yapacak. Kimse kimsenin alanına girmeyecek."

Bakan Özlü, halk oylamasında Türkiye'nin aydınlık geleceği için oy vereceklerine dikkati çekerek, "Tıkır tıkır çalışan bir devlet sistemi için oy kullanacağız. 'Hayır' oyu vermek ne Gümüşova'nın hayrına, ne Düzce'nin hayrına ne de Türkiye'nin hayrına... Bunu samimiyetimle ifade ediyorum. Bu referandum bir seçim değil. Kişilere bakarak oy vermeyelim. Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek, Türkiye'yi daha hızlı kalkındıracak, devleti tıkır tıkır çalıştıracak bir sistem için oy kullanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yargının tarafsızlığını anayasa ile garanti altına almak istediklerini aktaran Özlü, "Adalet dediğimiz şeyin askerisi sivili olmaz, adalet adalettir. Rütbeli kişilerle adalet olmaz. Önerdiğimiz sistemde bunu kaldırıyoruz. Yargıyı tek ve tarafsız hale getiriyoruz. Asker ve sivillerin ayrı ayrı yargılanmalarına son veriyoruz. Buna 'Hayır' denir mi?" dedi.

"Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz"

Türkiye'nin etrafının ateş çemberi olduğunu vurgulayan Özlü, dünyadaki güvenlik teşkilatlarından hiçbir ses çıkmadığını söyledi.

Özlü, en son Türkiye'nin kendi gücüyle Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı'nı yürüttüğünü anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu operasyon başarıyla sonuçlandırıldı ve ordumuz halen orada güvenliği sağlamak maksadıyla bulunuyor. Ama bakın kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz, kendi gücümüzle bu operasyonu yaptık. Ne Amerika'nın ne Almanya'nın ne de başka bir ülkenin desteği oldu. Güçlü bir Türkiye olmasa bu operasyon yapılabilir mi? Türkiye'de tek başına AK Parti iktidarı olmasa bu operasyon yapılabilir mi? 15 Temmuz'u düşünün. Tek başına bir AK Parti iktidarı, güçlü bir AK Parti liderliği, sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmasaydı, bir koalisyon olsaydı, bugün Türkiye'de şu anda çok farklı bir rejim iktidarda olabilirdi. Mısır gibi olabilirdik. Dolayısıyla Türkiye'nin siyasi güce, güçlü hükümetlere ihtiyacı var. Güçlü hükümetlerin yolu; bizim önerdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden geçiyor."

MHP İl Başkanlığını ziyaret

Konuşmanın ardından MHP İl Başkanlığını ziyaret eden Özlü, İl Başkanı Ümit Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada partililere seslenen Özlü, kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Yapımı devam eden projeler hakkında partilileri bilgilendiren Özlü, " Milliyetçi Hareket Partisi'nin tarihine baktığımızda, Türkiye'de ne zaman bir siyasi kriz, sıkıntı olsa Milliyetçi Hareket Partisi hep devletten ve milletten yana tavır koymuş bir partidir. Hep beraber çalışalım Düzce'den güzel bir oy, skor çıkartalım ve bu süreci tamamlayalım. Müştereken iki siyasi partinin lider kadrosunun verdiği kararı uygulayalım. Beraber çalışalım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Faruk Özlü AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title