Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Kuzey Irak'ta yaşananlar, Suriye'de olanlar ve bölgemizde oluşan hadiselere bakıldığında, Türkiye aslında test ediliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Kuzey Irak'ta yaşananlar, Suriye'de olanlar ve bölgemizde oluşan hadiselere bakıldığında, Türkiye aslında test ediliyor. Türkiye, her testten başarıyla geçti. 15 Temmuz da Türkiye için bir testti, bu testten başarı ile geçtik. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bu sorunların, bu problemlerin üstesinden gelebilecek güçte bir ülkedir." dedi.

Bakan Özlü, kentte kurulan bir inşaat yapı marketinin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü ve büyümeye devam edeceğini söyledi.

Türkiye'nin bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5, ikinci çeyrekte yine yüzde 5 büyüme gösterdiğini ve üçüncü çeyrekteki büyümenin bunun çok üstünde olacağına değinen Özlü, "Ekonomistler, yüzde 7 civarında bir büyüme bekliyorlar. Dolayısıyla bu yılı Türkiye, inşallah büyüme ile kapatacak. Türkiye büyüyecek." diye konuştu.

Türkiye'nin zorlu bir sürecin içinden geçtiğini kaydeden Özlü, "Türkiye, içinde bulunduğumuz coğrafya ve tarihe baktığımızda, Ertuğrul Gazi'den beri çok badireler atlatmış olan bir bölgedir. Millet olarak, bu geçen bin yılda, bulunduğumuz coğrafyada zorlu süreçlerden geçtik. Bugün de benzeri bir süreçten geçiyoruz. Kuzey Irak'ta yaşananlar, Suriye'de ve bölgemizde oluşan hadiselere bakıldığında, Türkiye aslında test ediliyor. Türkiye, her testten başarıyla geçti. 15 Temmuz da Türkiye için bir testti, bu testten başarı ile geçtik. Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye bu sorunların, bu problemlerin üstesinden gelebilecek güçte bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

Geçen 15 yılda Türkiye'nin ekonomik büyümesini 3'e katladığını vurgulayan Özlü, şunları kaydetti:

"236 milyar dolardan 860 milyar dolar Gayri Safi Milli Hasıla'ya ulaştık. Bu 3'ten de fazla, dörde yakın. Yine gelecek yıllarda Türkiye'yi katlamaya devam edeceğiz. Bir trilyon doların üzerinde bir GSMH'yı yakalayacak. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Yahya Kemal'in de söylediği gibi, kökü mazide olan atiyiz. Biz geleceğe bakıyoruz, ama kökümüz mazide. Çok temiz bir geçmişimiz var. Türkiye'nin geleceği, her şeye rağmen çok aydınlık ve parlaktır. Bundan herkes emin olsun. Bundan asla ve kata karamsarlığa kapılmayın."

Konuşmaların ardından Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, Bolu AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, protokol üyeleri ve davetlilerle yapı marketi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title