Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, Kocaeli'de Açıklaması

"Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur" "Siz 14 16 ay önce başlamamış operasyonları bekletip bekletip ve hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek, seçime 3 ay kala bunu güya 'patlatma' tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde hiç kimse 'yolsuzluk.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur" dedi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı ziyaret eden Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işık, AK Parti'de 3 milletvekilinin kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine ilişkin soru üzerine kararı televizyondan öğrendiğini, konuyla ilgili detaylı bilgisi olmadığını söyledi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri,  İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın dünkü açıklamalarına ilişkin düşüncesinin sorulması üzerine Işık, olayları günlük değerlendirmenin doğru olmadığını belirtti.

Işık, şöyle konuştu:

"Bu, her maçın pozisyonunu ayrı yorum yapmaya benzer ama net olarak şunu söyleyebilirim. Seçime 3 ay kala yapılan operasyonun adı 'yolsuzluk operasyonu' değildir, 'siyaseti dizayn operasyonudur'. Bunu çok net görelim. Zira bütün demokrasilerde bu tür operasyonların seçimi etkileme riskinden dolayı demokrasilerde yargı bu noktaya çok dikkat eder. Siz 14-16 ay önce başlamamış operasyonları bekletip bekletip ve hiç alakası olmayan dosyaları birleştirerek, seçime 3 ay kala bunu güya patlatma tabiriyle patlatırsanız, buna demokrasilerde hiç kimse 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' demez. Bunun adı 'siyaseti dizayn operasyonudur.' Bizim bildiğimiz demokrasilerde, siyaseti dizayn etme yetkisi sadece ve sadece milletindir. Millet adına hiç kimse siyaseti dizayn etme yetkisine sahip değildir. Siyasi partilerin kendileri bile bu dizayn yetkisine sahip değildir.

Onun için demokrasilerde en çok tartışılan konulardan bir tanesi milletvekili istifalarıdır."

"Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin"

Işık, son dönemdeki operasyonu planlayanların hedefinin Türkiye'nin gelişimini engellemek, uygulamaya koyanların ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.

Türkiye'nin oyuna gelmeyeceğini, AK Parti ve hükümetin duruşunun açık olduğunu vurgulayan Işık, "Yolsuzluk, yapanın yanına kar kalmayacak. Boğazından haram geçenin burnundan fitil fitil gelsin. Hiç bu noktada tereddütümüz yok" dedi.

"Yargı üzerinden itibarsızlaştırma operasyonuna asla 'evet' diyemeyiz"

Işık, suçu ispat edilmeyen herkesin suçlu muamelesi görmemesi gerektiğini dile getirdi.

"Mutlaka ada tecelli etmelidir ama yargı üzerinden itibarsızlaştırma operasyonuna asla evet diyemeyiz" ifadesini kullanan Işık, sözlerine şöyle devam etti:

"Yargı üzerinden suikast girişimine asla 'evet' diyemeyiz. Yani kendi amiri durumundaki başsavcıya bilgi vermeyip de gazetelerdeki birtakım kişilere bilgi sızdırmak, kesinlikle yargının amacı dışına çıktığının en temel göstergesidir. Dün aslında yaşadığımız olay, bu olaydır. Hiç kimse yargı üzerinden siyaseti dizayn etmeye kalkmasın. Bu; millet iradesine müdahaledir, millet buna çok sert tepki gösterir. Muhalefet partileri de özellikle bu noktada milli iradeye sahip çıkmalıdır. Daha düne kadar Türkiye için 'çok tehlikeli' denen yapılarla kol kola girip, 'Tayyip Erdoğ gitsin de ne olursa olsun' mantığıyla hareket edenler, yarın Allah korusun, bu ülke ağır bedel öderse bunun altından kalkamazlar.

Biz milli iradeye, halkımıza güveniyoruz."

Işık, iktidarda ve çok büyük bir parti olduklarını, aralarında yanlış yapan insanlar olabileceğini kaydederek, "Bunun yanlış yapıp yapmadığını ortaya çıkaracak bağımsız ve tarafsız yargıdır ama yargı, adaleti yerine getirme görevini bırakır da siyaseti dizayn etme rolüne soyunursa, işte burada milletten yetki almış, milli iradeyi temsil eden seçilmiş iktidarın seyirci kalması geleceğe ihanet olur. Bağımsız yargı görevini yapsın ama sen daha zanlılara bilgi vermeden, zanlılar hakkındaki suçlamayı medyaya yansıtırsan burada biz iyi niyet aramayız" şeklinde konuştu.

- Kocaeli

Kaynak: AA / Politika

Fikri Işık Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title