Haberler

Bilim Olimpiyatları'nda Genç Mucitler Çifte Sevinç Yaşadı

Bilim Olimpiyatları'nda genç mucitler çifte sevinç yaşadıÇEKMEKÖY Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Bilim Olimpiyatları finali Haliç Kongre Merkezi'nde Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti.

Bilim Olimpiyatları'nda genç mucitler çifte sevinç yaşadı

ÇEKMEKÖY Belediyesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Bilim Olimpiyatları finali Haliç Kongre Merkezi'nde Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ödül töreninde uzaya çıkan ilk Suriyeli Müslüman olan astronot Muhammed Ahmed Faris dikkat çeken konuklar arasında yer aldı. Akademisyenlerden oluşan jurinin bir hayli zorlandığı değerlendirme neticesinde bilim olimpiyatları ödülleri yarının mucitleri olan liseli gençlere takdim edildi.

Araştırma, Teknoloji ve Enerji Verimliliği adı altındaki 3 kategorinin birincilerine 15 bin TL, ikincilerine 10 bin TL, üçüncülere 5 bin TL, 4. ve 5.'lere ise bin TL ödül verildi. Enerji kategorisinde Borla Gelen Enerji projesi, Teknoloji kategorisinde Robotik El Sistemi, Araştırma kategorisinde Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork projesi birincilik ödülüne layık görüldü.

bOR İLE ÇALIŞAN BATARYA VE TANKLARI DUDURAN PROJE DİKKAT ÇEKTİ

İcat çıkaran liseli gençlerin katıldığı olimpiyatlarda, 12 ülkeden 484 proje yarıştı. Teknoloji, tıp ve savunma sanayi alanlarında yerli beyinlerin yetişmesinde umut vaat eden projeler, akademisyenler tarafından değerlendirildi. Liseli gençlerin tasarladığı bor ile çalışan batarya, biyonik el, insansız kara keşif aracı, korsan çekimleri engelleyecek sinema perdesi ve 15 Temmuz'dan esinlenerek projesine başlanan tankların ateşleme sistemine kitleyerek dur diyecek akıllı cip tanıma projeleri de organizasyon süresince ilgi gören buluşlar arasında yer aldı. Japonya, Mısır, Sudan, Yunanistan ve Çin başta olmak üzere 12 ülke ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen liseli genç mucitler bir hayli iddialı hazırlandıkları bilim olimpiyatları yarışması çerçevesinde finalde hem ödüllerini alırken hem de ödül töreni sonrasında ünlü sanatçı Mustafa Ceceli konseri ile keyifli saatler geçirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

---------

-ödültöreni

-konuşmalar

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyrak

Bor ile çalışan batarya projesinin sahibi Zekihan Özerden

Biyonik El projesinin sahibi Emre Chomko

Tankları kitleyen proje sahibi; Zeynel Coşkun

-konser detaylar

Haber: (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aliya İzzetbegoviç Faruk Özlü Çekmeköy Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title