Haberler

Bilim Merkezi'ni Ayda 18 Bin Kişi Ziyaret Ediyor

Güncelleme:

Bilimsel çalışmaları TÜBİTAK işbirliği ile yürütülen, çok sayıda sergi, atölye ve düzenek yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, her ay binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Kocaeli Bilim Merkezi, 2005 yılında kapatılan tarihi Seka Kâğıt Fabrikası'ndaki 15 bin metrekarelik alanda kurulu. Eğitim birimlerinde gerçekleştirilen etkinlikler için laboratuvar ve sınıfların da yer aldığı Bilim Merkezi'ni aylık ortalama 18 bin kişi ziyaret ediyor.

200'DEN FAZLA SERGİ DÜZENEĞİ

Bilim Merkezi'nde 215 sergi düzeneğinin yanı sıra eğitim programları, bilim gösterileri, bilim kampları, sertifika programları, bilim insanlarıyla söyleşiler, seminerler ve konferanslar düzenleniyor. Merkez, ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına da ev sahipliği yapıyor.

KOCAELİ BİLİM MERKEZİ'NDE NELER VAR?

Kocaeli Bilim Merkezi'nde 215 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergilendiği Dinamik Dünyamız, Algı ve Gerçeklik Galerisi, Bilimin Sultanları Galerisi ve Su Alanı olmak üzere dört adet özel tasarım galeri bulunuyor. Merkezde tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapıldığı atölyelerin yanı sıra bilimsel söyleşilerin ve gösterilerin yapıldığı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi, hediye dükkanları ve bilim kafe de yer alıyor.

ATÖLYE PROGRAMLARI

Uygulamalı eğitim atölyeleri ve laboratuvarlarda her yaştan ilgililere Fen Teknoloji, Bilişim, Mekatronik eğitimleri veriliyor. 50 farklı atölye programları ile 2017 yılı içerisinde 3500 öğrenciye eğitim verildi. Atölye çalışmaları, öğrencilerin okullarda eğitim aldıkları fen derslerinin uygulama sahaları oluyor. 50 dakika süren eğitimlerde öğrenciler dokunarak, eğlenerek ve hissederek konuyu öğreniyorlar.

SANAYİ 4.0 MUCİT LABORATUVARI

Türkiye' de ilk kez Kocaeli Bilim Merkezi'nde uygulanan bu laboratuvar, Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK, INTEL ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kuruldu. Yazılım, Kodlama ve 3D Yazıcı eğitimleri her yaştan gruplara veriliyor. Bilim Merkezi'nde kurulan Sanayi 4.0 Mucit Laboratuvarı, kendi akıllı sistemini üreten, kendi dronunu yapan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Aylık belirli saatler ve kur sistemi oluşturularak katılım sertifikaları verilen atölyede, projenin okullarda yaygınlaştırılması için öğretmenlere de eğitimler veriliyor. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredata kodlama derslerini eklemesiyle birlikte çevre civar illerden talep gördü. Bu kapsamda 250 öğretmene Sanayi 4.0 eğitimi verildi.

SERGİ ALANI

Uygulamalı bilim düzeneklerinin sergileneceği alanda her yaş ve kesimden ziyaretçilerin dokunabileceği tasarımlar yer alıyor. Sergi alanında yeryüzü, mekanik, dinamik, su, hava, optik, ışık, algı, enerji, elektrik, hareket konularının uygulandığı düzenekler bulunuyor.

BİLİMİN SULTANLARI SERGİSİ

Müslüman bilim adamlarının Altın Çağ (700-1700 M.S.) boyunca matematik, gökbilim, mimari, mühendislik, tıp ve teknolojiye yaptıkları eşsiz katkının ve bugün hayatımıza dahil olan birçok buluşun teşhir edildiği bir sergi alanı. Sergide Ali Kuşcu, Kadızade Rumi, Akşemseddin, Sabuncuoğlu Şerafettin, Abbas Bin Firnas ve Uluğ Bey gibi birçok bilim adamının icadına yer veriliyor.

GÖKYÜZÜ GÖZLEM ŞENLİĞİ

Katılımcılara Astronomi, Uzay - Evren - Galaksi sistemlerinin tanıtıldığı açık hava etkinlikleri yaz arlarında gerçekleştiriliyor. Ailece katılımların gerçekleştiği, atölye çalışmalarının olduğu, profesyonel teleskoplarla gözlemlerin yapıldığı ve simülatörlerle çeşitli uzay araçlarının tanıtıldığı şenlik havasında geçen etkinlik 2 gece sürüyor. Bu yıl, Bilim Merkezi'nin bahçesinde 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde Satürn ve Ay gözlemi ile perseid göktaşı yağmuru takip edildi. Gökyüzü Gözlem Şenliği etkinliğine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title