Haberler

    Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Fatih Terim cevabı: Virüs pozitif olsa da akciğerlerinde bir sıkıntı yoksa hastaları eve gönderebiliyoruz

    Güncelleme:

    Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Fatih Terim'in koronavirüs testinin pozitif çıkmasına rağmen neden taburcu edildiğini açıkladı. Kara, "Virüsü pozitif olan kişilerin nasıl takip edilebileceği belli. Bu kişinin genel durumu iyiyse, akciğerlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa ve sıkıntı olma ihtimali de yoksa o kişiyi eve gönderebiliyoruz" dedi.

    Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te sunduğu Tarafsız Bölge programında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in taburcu edilmesi hakkında konuştu. Ahmet Hakan'ın "Fatih Terim bugün hastaneden eve geçti. Bu durum tam iyileşmeden hastaneden ayrılıyor şeklinde tartışmalara yol açtı. Nasıl yorumluyorsunuz bunu?" sorusunu yanıtlayan Ateş Kara, "Bizim vaka takip protokollerimiz var. Virüsü pozitif olan kişilerin nasıl takip edilebileceği belli. Bu kişinin genel durumu iyiyse, akciğerlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa ve sıkıntı olma ihtimali de yoksa o kişiyi eve gönderebiliyoruz" dedi.

    Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan Fatih Terim cevabı: Virüs pozitif olsa da akciğerlerinde bir sıkıntı yoksa hastaları eve gönderebiliyoruz

    "EVE GİDEN KİŞİYİ TAKİP EDİYORUZ"

    Ateş Kara, "İkinci kriterimiz ise eve gittiğinde evinde hastalığı bulaştıracak bir kişinin olmaması. Özellikle belli bir yaşın üstünde birinin olmamasını istiyoruz. Üçüncü kuralımız ise bu kişi 14 gün izole kurallarına uyacaksa, diğer kişilerle en az şekilde temas edecekse, bu koşulları uygulayabiliyorsa eve gitmesine izin veriyoruz. Ayrıca eve giden kişiyi de takip ediyoruz." diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Ahmet Hakan Coşkun Fatih Terim Ateş Kara Haberler

    500

    Yorumlar (8)

    Tt:

    Kesin öyledir, garibani salmassiniz ama...

    10
    2
    yanıtYanıtla
    para her düğümü çözer:

    memleketteki terim sevdası nedir bi anlayamadık ; karantina kurallarınız gariban halk için geçerli değilmi ; parası olan virüste yayabilir

    10
    2
    yanıtYanıtla
    Bilgiç:

    Utanmıyorlar,yazık bu ülkeye,bu adam bilim kurulu üyesi,her gün birde tv lerde boy gösteriyor,korona Zengin fakir dinlemiyor demişlerdi ama,bunun bile zenginler yolunu bulmuşlar.

    10
    1
    yanıtYanıtla
    Silifkeli3:

    para varsa un varsa eve gidebilir

    8
    2
    yanıtYanıtla
    Doğru:

    Zenginin bile hasta hali bir başka oluyor

    8
    1
    yanıtYanıtla
    caner:

    memleketteki bu vip sistemi insanları kanunlara yasaklara uymamayı teşvik ediyor

    6
    0
    yanıtYanıtla
    yaw hehe:

    bizde afiyetle yedik yaw he he

    3
    1
    yanıtYanıtla
    Kenan:

    İşte benim güzel ülkem paran varsa herşey olur

    3
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title