Haberler

Bilim insanları dünyanın sonu için tarih verdi: Yaklaşık 5 milyar yıl ömrü kaldı

Güncelleme:

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, bir anda gündeme oturdu. Bilim insanları, güneşin yaklaşık 5 milyar yıl ömrünün kaldığını belirterek, güneşin yok olması durumunda Dünya'nın ve insanlığın da sonunun geleceğinin altını çizdi. Araştırmacılar ayrıca, Güneş'in sonunun geldiği zaman, ısı vermeyen kırmızı bir top halini alacağını belirtti.

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, dünya genelinde büyük yankı uyandırıyor. BGR Araştırma Enstitüsü'ne bağlı bilim insanları, Dünya'nın sonu için ne kadar zaman kaldığını hesaplamak adına Güneş'in yaşını incelemeye aldı.

GÜNEŞ HENÜZ ÇOK GENÇ

Ancak bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonucunda yüreklere su serpen bilgiler elde edildi. Araştırmacılar, Güneş'in henüz çok genç olduğunu tespit ederek, yaklaşık 5 milyar yıllık bir ömrü daha olduğunu belirledi.

SONU GELDİĞİNDE ISI VERMEYECEK

Bilim insanları, Güneş'in sonuyla ilgili daha önce yapılan araştırmaları destekleyen sonuçlar da elde etti. Buna göre Güneş, sonu geldiğinde artık Dünya'ya ısı vermemeye başlayacak. Güneş, kırmızı bir gezegen olarak varlığını sürdürecek.

GÜNEŞ YOK OLURSA NE OLUR?

Dünyamız ışık ve ısı kaynağından yoksun hale düştüğü için yavaş yavaş soğumaya başlayacak. Fakat bu öyle çok ani biçimde olmayacak. Sıcaklığın sürekli düştüğünü gün gün yavaşça hissedeceğiz. Bununla beraber, yaşayabilmek için Güneş ışığına bağımlı olan bitkiler fotosentez yapamayacak hale gelecekler.

TÜM BİTKİLER YOK OLACAK

Yaklaşık 1 hafta 10 gün içinde yeryüzündeki tüm yeşil bitkiler ölüp yok olacak. Mantarlar ise fotosenteze ihtiyaç duymadıkları ve yeryüzü henüz donmadığı için bir süre daha hayatlarına devam edecekler.

1 AY İÇİNDE ÖLECEĞİZ

Tabii bizler de acil tedbirler alacağız. Güneş'in yok olduğunu gören yetkililer çok hızlı biçimde sıcak jeotermal suların bolca bulunduğu İzlanda gibi yerlere korunaklı şehirler inşa etmeye başlayacaklar. Kendi elektriğini üretebilen ve ısısını sağlayabilen bu jeotermal kentler geçici ancak uzun yıllar insanların yaşaması için yeterli olacak. Fakat insanlığın büyük kısmı, yer ve kaynak sıkıntısı nedeniyle bu yapılarda yaşama şansı bulamayacak. Çoğumuz, elimizde olanlar tükendikten sonra soğuktan, susuzluktan ve açlıktan birkaç ay içinde öleceğiz.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı Güneş Teknoloji Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Suskun Demir:

lan bende sevinmiştim 1 -2 sene kaldı diye :)))))))))))))))

4
0
yanıtYanıtla
muro:

gunes etkisini kaybedene kadar insanlik zaten kendi kendini bitirir.bakarmisiniz bomba turlerine.atom bombalari nukleer bombalar sanki dunyayi yok etmek icin yapiyor insan oglu.boyle giderse gunes daha dunya gibi 10 gezegeni gomer.

4
0
yanıtYanıtla
baklavacı çeto :

palavra. güneşi yaratan ve şimdiye kadar sorunsuz yöneten birinin elbette istediği kadar devam ettirir. bunlar bilimsel konuşuyor olabilir ama kur-an'dan haberleri yok.

2
2
yanıtYanıtla
Ahmet Gündoğdu:

Peki dunyanın sonu geldigınde bunlar bu yorumu yapacaklarmı.bunlarımı vahiy inecek.Allahdan başka kım bılebılır ey cahiller ordusu..

2
1
yanıtYanıtla
Ibrahim atın:

EYVAH!!!!!!!!!! DESENE ŞURDA GERİYE SADECE 5.000.000.000 YIL ÖMRÜMÜZ KALDI ??!!!!!!!! HALBUKİ BİZ 60.000.000.000. YIL DAHA YAŞARIZ ZANNEDİYORDUM

1
2
yanıtYanıtla
elif alabaş:

İnanmayın böyle saçma haberlere.Gaybı Allahtan başka kimse bilemez

2
1
yanıtYanıtla
bahri urut:

insan oglu bir dakka sonra ne olacak kendi hayatini bile bilemezken gunese 5 milyar yil vermeleri ilginc bu arastirmacilar dusunub dusunub akillarini oynatmak dan baska neye yararlar

1
1
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

İyi daha varmış

1
1
yanıtYanıtla
Demir Acer :

5 milyar yil kac gun ediyordu yav))) haberi yapan hesaplasaydi ic olmaz ise kac gunumuz kaldigini gorurduk

1
1
yanıtYanıtla
serdar sargon:

vay anasına o gün nereye kaçacağız

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title