Haberler

Bilim İçin Güç Birliği

Nevvar Salih İşgören Vakfı, İzmir Yüksek Teknolojı Enstitüsü (İYTE) ile iş birliği yaparak bilim adamlarının yetiştirilmesine katkıda bulunacak.

Ana ilkesi eğitim ve sağlık alanında Türkiye'ye hizmet olan Nevvar Salih İşgören Vakfı, yeni bir işbirliği için bu kez de İzmir'in en önemli eğitim ve bilim kurumlarından İYTE ile güç birliği yapmaya hazırlanıyor. İYTE'den gelen davet üzerine üniversitenin Urla'daki kampüsünü ziyaret eden vakıf yöneticileri, enstitü bünyesinde 2014 yılında faaliyete geçen ICTP- Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nin çalışmalarına kaynak oluşturmak için harekete geçti.

İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Rektör Prof. Dr. Mustafa Güden, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Senger, Prof. Dr. Durmuş Ali Demir, Nevvar Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Şener, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, Denetim Kurulu Başkanı Ünal Ödemiş ve Genel Koordinatör Berna Şahin'in katıldığı toplantıda konuşan Rektör Güden, "Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın İzmir'in diğer üniversite ve eğitim kurumlarıyla birlikte yaptığı çalışmaları yakından takip ettik. Bu çerçevede İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak bizim de bilimsel çalışmalarımıza destek verebileceğinizi düşünüyoruz. Bu nedenle yaptığımız bu toplantının ardından ülkemiz ve kentimiz açısından son derece önemli bilimsel çalışmalarda işbirliği yapabileceğimize inanıyoruz" dedi.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ"

ICTP-Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nde en önemli ihtiyaçların başında merkezde çalışacak bilim insanları, başta az gelişmiş ülkeler olmak üzere komşu ülkelerden gelen öğrencilerin bilimsel çalışmaları sırasında maddi olarak desteklenmeleri ve merkezin gerçekleştireceği organizasyonlara destek verilmesi olduğu belirtildi. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, ICTP'nin çalışmalarını gördükten sonra böyle bir merkezin İzmir'de faaliyet göstermesinin kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, "Biz de vakıf olarak böylesine önemli bir projeye destek verebilirsek çok mutlu oluruz. Bu ilk toplantımızın ardından İYTE yöneticileri bir çalışma yaparak bizim destek verebileceğimiz noktaları şekillendirecek. Bir sonraki toplantımızda Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak bizim ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi de ortaya koyabileceğiz. Nobel Ödüllü bilim insanları ile genç beyinler bu merkezin konukları olmuş ve olmaya devam edecek. Bunun yanı sıra kampüste yapılmakta olan inovasyon merkezi ile ilgili de vakıf olarak yapabileceğimiz katkıları değerlendireceğiz. Bilim ve eğitimin olduğu her çerçevede biz de vakıf olarak elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz" diye konuştu.

"DESTEĞE İHTİYAÇ VAR"

ICTP-Avrasya İleri Araştırma Merkezi'nin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Prof. Dr. Tuğrul Senger de şunları söyledi: "ICTP, Nobel Ödüllü bilim insanı Abdus Salam tarafından gelişmekte olan ülkelerde 'Bilimsel ve Teknolojik' gelişimi desteklemek üzere İtalya'da kurulmuş bir uluslararası eğitim ve araştırma merkezidir. Güney Amerika Bölgesel Şubesi Brezilya'da kuruluşmuş, Meksika, Ruanda ve Çin'deki merkezlerin kurulma çalışmaları devam etmektedir. Bu kapsamda ICTP-Eurasian Centre for Advanced Research (ICTP-ECAR) Türkiye'de, İYTE ev sahipliğinde Mayıs 2014'te açıldı. Türkiye'nin uluslararası prestiji ve tanıtımına katkı sağlayacak, temel bilimler, mühendislik ve teknoloji alanlarında Türkiye'nin bölgesindeki konumunu güçlendirecek bu merkezin potansiyelini hayata geçirebilmesi için hem devlet hem de kurumların desteğine ihtiyacı var." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih İşgören Avrasya Türkiye İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Mart 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 30 Mart İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mart Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mart seçim günü düğün yasak mı, kına, nişan yasak mı? 31 Mart seçim günü AVM'ler kafeler, açık mı? 30 Mart Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Mart İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mart Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mart 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Mart Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Survivor yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor 72. bölüm fragmanı izle! Survivor yeni bölüm fragman linki! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 29-30 Mart benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title