Haberler

Bilgisayar Oyunları Gelişimi Etkileyen Oyunlar Arasında

Güncelleme:

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte çocuklarımızın oynadığı oyunlar da yeniden şekillenmeye başladı.

Çocukların hem keyifli hem nitelikli zaman geçirmesi fikriyle yaklaşık 13 yıldır hizmet veren OyunGemisi.com sitesi, çocukların kişisel gelişimine olumlu yönde etki edebilecek oyunları barındırmasıyla ön plana çıkıyor ve bu özelliği ile ebeveynlerin güvenini kazanıyor.

Hayatımıza ilk girdiği yıllarda özellikle ebeveynler için bir panik sebebi olsa da, uzmanlar, artık belirli zaman dilimleri içerisinde oynanan bilgisayar oyunlarının, çocukların duygusal, zihinsel ve psikomotor gelişiminde olumlu etkilerinin de olduğunu söylüyor. Özellikle bulmaca, strateji ve zekâ oyunları gibi düşünce üzerine yoğunlaştıran; dolayısıyla eğiten oyunların, bireyin çocukluk ve ergenlik dönemindeki gelişimini pozitif yönde etkilediği görüşü uzmanlarca savunuluyor.

Mouse ya da klavye yardımı ile oynanan oyunlar; çocukta hem el - göz koordinasyonunu hem de hızlı düşünüp hızlı karar verebilme yeteneğini geliştirebildiği gibi risk alma, hedefe odaklanma, kombinasyon geliştirme gibi beceriler kazanmasını da sağlıyor. İlkokul ile birlikte yönergeleri de takip edebilmeye başlayan çocuklar, zaman içinde aldıkları kararların sorumluluğunu da üstlenmeyi öğreniyorlar.

Ebeveynlerin kontrolü altında oynanan bilgisayar oyunlarında çocuklar dikkatlerini belli bir noktada yoğunlaştırabilme, merak ve rekabet duygularını geliştirme gibi olumlu özellikler kazanabiliyor fakat oyun sitelerinde psikolojik gelişimi olumsuz yönde etkileyebilecek oyunlarla da karşılaşılabiliyor. Ebeveynler, yetişkinlere yönelik hazırlanmış olan şiddet ve korku içerikli oyunlara çocukların erişimi konusunda dikkatli olurlarsa eğer, oyun sitelerinin çocuk üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak mümkün.

OyunGemisi.com, işte burada devreye giriyor ve çocuk gelişiminde önemli yer tutan zekâ, bulmaca, beceri ve strateji oyunları ile öne çıkıyor. Zengin içeriği ve sorumlu yayın anlayışıyla, kullanıcılarına hoşça vakit geçirme imkanı sağlayan bu site aynı zamanda gelişimlerine de katkıda bulunacak oyun arşiviyle, bilgisayarın çocuklara verebileceği zararı minimuma indirmeyi de hedefliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title