Haberler

Bilgisayar Bağımlısı Çocuklar Sosyalleşemiyor

Uzmanlar Okullarında Daha Başarılı Olmaları İçin Çocuklarına Bilgisayar Alan Aileleri Uyarıyor.

Uzmanlar okullarında daha başarılı olmaları için çocuklarına bilgisayar alan aileleri uyarıyor. Araştırmalar, bilgisayarın kendini yetiştirmek dışında birçok tehlikeli amaçlar için de kullanılabildiğini ortaya koyuyor. Aile terapisti Nermin Yumurtacı, bağımlılık derecesinde bilgisayar düşkünü çocukların sosyalleşemediği uyarısında bulunarak aileleri uyardı.

ALMANYA'nın Köln Belediyesine bağlı aile danışma merkezinde çalışan Nermin Yumurtacı, okullarında daha başarılı olmaları için çocuklarına bilgisayar alan aileleri uyardı. Araştırmalar, bilgisayarın kendini yetiştirmek dışında birçok tehlikeli amaçlar için de kullanılabildiğini ortaya koyduğunu belirten Yumurtacı, bağımlılık derecesinde bilgisayar düşkünü çocukların sosyalleşemediğini belirtti. Nermin Yumurtacı özellikle son yıllarda anne ve babaların kendilerine bilgisayar oyunları ve internet konusundaki sorularının arttığını belirterek şunları söyledi:

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞİYOR

?Özellikle bilgisayar bağımlılığı ve günde yada haftada ne kadar bilgisayara izin verelim gibi sorular arttı. Gerçek şu ki bu dijital çağda gerek küçükler gerekse büyükler zamanlarının çoğunu bilgisayar ekranı karşısında geçirmeye başladılar. Bu da özellikle çocuklar ve gençlerde sosyal ilişkilerin kısıtlanmasına neden oluyor. Çocuklar kendileri arasında bire bir oyun oynayamıyor, aileler arasında birbirlerine gelip gitme alışkanlığı ortadan kalkıyor. Hatta bazı erkek çocuklar azda olsa bir araya geldiklerinde, bu buluşmayı bile bilgisayar oyunu oynayarak geçiriyorlar. Anne ve babası da bilgisayar bağımlısı olan çocuklar onlara bakarak bunu normal olarak görmeye başlıyorlar.?

KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAYIN

Aile danışmanı Yumurtacı uzun süre bilgisayar başında oturan çocukların kilo sorunlarının arttığına da dikkati çekerek şunları söyledi: ?Bazı çocuklar yaşlarının müsait olmamasına rağmen isteyerek ya da istemeden uygunsuz sitelere girebiliyorlar. Ya da bazı aileler odasına kapanıp ders çalışıyor diye düşündüğü çocuğu sanal alemde sohbet ediyor olabiliyor. Tabi ki ailelerin çocuklarına tamamen bilgisayarı yasaklaması mümkün değil. Artık okullarda bile bilgisayar sınıfları var. yaşı küçük çocuklar için günlük belirli zamanlar verilebilir. Örneğin oyun oynuyorsa yarım saatle sınırlandırabilir ya da haftasonları belli sürüler oyun oynayabilir. Yaşı daha büyük olan çocuk ders için bilgisayarı kullanacaksa ve internette araştırma yapacaksa bunu ailesinin bilgisi dahilinde yapabilir. Bilgisayar kullanım amacına göre özellikle çocuklar için yararlı ya da çok zararlı olabiliyor.?

Aile danışmanı Nermin Yumurtacı ayrıca yetişkinleri de bilgisayar başında çalışırken dikkatlerinin dağılmaması için sohbet programları ve gereksiz sayfaları kapatarak çalışmalarını tavsiye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title