Haberler

Başkan Bilgin'den, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın söylemine 'faşist' benzetmesi

Güncelleme:

Başkan Bilgin'den, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın söylemine 'faşist' benzetmesi Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin mültecilerle ilgili olumsuz açıklama ve uygulamaları "Faşist bir uygulama olarak görüyorum" şeklinde değerlendirdi.

Başkan Bilgin'den, Bolu Belediye Başkanı Özcan'ın söylemine 'faşist' benzetmesi

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin mültecilerle ilgili olumsuz açıklama ve uygulamaları "Faşist bir uygulama olarak görüyorum" şeklinde değerlendirdi.

SİVAS - Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin mültecilerle ilgili olumsuz açıklama ve uygulamaları "Faşist bir uygulama olarak görüyorum" şeklinde değerlendirdi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Bilgin toplantıda gerçekleştirilen, yapımı devam eden ve planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Hilmi Bilgin, bir gazetecinin "Türkiye gündeminde çok sık mülteci sorunu var. Çoğu Belediye Başkanı şuanda açıklama yapıyorlar. 'Göndereceğiz, bulundurmayacağız' şeklinde. Bununla ilgili Sivas'ta ki son durumumuz nedir?" sorusuna da cevap verdi.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan kentte yaşayan mültecilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapılacağını açıklamıştı. Özcan'ın "Gitsinler istiyoruz. Gönderelim gitsin" açıklaması bazı kesimlerce ırkçı bulunup tepki topladı.

" Ayrışmada yok"

Başkan Bilgin soru üzerine yaptığı açıklamada, "Bizim Sivas'ta Allah'a şükürler olsun öyle bir sorunumuz yok. Biz Osmanlının torunları olarak bu noktada devletimizin aldığı milli güvenlik kurulu kararlar ve tedbirler doğrultusunda Sivas Belediyesi olarak bize düşen bir husus olursa ki Sivas'ta sıkıntı yok. Hemşerilerimizden de Allah razı olsun. Bu noktada Sivas'ımızda misafir ettiğimiz mülteciler noktasında böyle bir ayrışmada yok, sıkıntı da yok. Bilakis özellikle kırsal kesimde tarım be hayvancılıkla uğraşan kesimde bu noktada özellikle çobanlık yapanlar noktasında da o sektörün bugün mülteci olarak adlandırdığımız Afgan kökenli hemşerilerimiz adına yürütüldüğü bir durum var" dedi.

"Nazi Almanya'sından hiçbir farkımız olmaz"

Başkan Hilmi Bilgin, "Ben tasvip etmiyorum. Özellikle belli belediyelerin açıkladığı anlayışı. Faşist bir uygulama olarak görüyorum. Bugün kendi partisinden de tepki alan bir durum. Biz su gibi temek bir ihtiyacı insanın rengine, ırkına, cinsiyetine göre ayrımcılık yapacak bir noktaya gelirsek Nazi Almanya'sından hiçbir farkımız olmaz. Biz sosyal devlet gereği anayasamızda yazılı bir maddedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir devlet gereği ve büyük bir devlet gereği yardıma muhtaç olan herkese yardım ederek, iç huzuru da bozmayacak tedbirler alarak burada kardeşçe yaşıyoruz. Sivas olarak yaşamaya da devam edeceğiz. İlimiz dışında ki uygulamalarda herkes kendi cevabını kendisi verir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hilmi Bilgin Sivas Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title