Haberler

Bilgi Yarışması İlk Kez İnteraktif Ortamda Yapıldı

Samsun Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışması klasik yöntem olan kağıt kalem kullanılmadan interaktif ortamda yapıldı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm...

Samsun Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışması klasik yöntem olan kağıt kalem kullanılmadan interaktif ortamda yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında tüm Türkiye'de gerçekleştirilen "Ortaöğretim Kurumları Arası Bilgi Yarışması" bir ilçede ilk defa interaktif ortamda gerçekleştirildi.

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Ar-Ge Birimi tarafından yapılan programla öğrenciler kağıt kalem kullanmadan yarıştılar. Sistem hakkında bilgi veren Ar-Ge Birimi Üyesi Mehmet Baş, "Önceki yıllarda kağıt kalem kullanılarak gerçekleştirilen bilgi yarışmalarını bu yıl bilgisayar ortamında yaptık. Ana bilgisayardan öğrenci monitörlerine soruların gönderilmesi ve cevapların yine anabilgisayara alınması yöntemiyle çalışan sistemde öğrenciler belirtilen süre içerisinde monitörlerinden şıkkı işaretlemek suretiyle süre sonunda cevaplar ana bilgisayara ulaşıyor. Anabilgisayarda okulların verdikleri cevaplar filtre edilerek sıralama oluşuyor. Başarılı bir şekilde yarışmayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilgi yarışmasının interaktif ortamda yapılması konusunda bizi teşvik eden başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Özdemir olmak üzere şube müdürlerimize ve sistemin oluşturulmasında büyük katkıları olan ekibimizdeki bilgisayar öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Vezirköprü Gazi YİBO kapalı spor salonunda yapılan yarışmada 15 asil soruda Vezirköprü Lisesi ile Anadolu Lisesi arasındaki eşitlik bozulmayınca yedek sorulara geçildi. Yedek sorular sonunda Anadolu Lisesi 150 puanla birinci olurken, ikinciliği 140 puanla Vezirköprü Lisesi aldı. Yarışmada 100 puanla Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü oldu.

Yarışma sonunda protokole ve öğrencilere teşekkür konuşması yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Özdemir, "Yarışmaya katılan tüm okullarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başa baş geçen çok heyecanlı bir yarışma oldu. Tüm okullarımız çok başarılıydılar. Öğrencilerimizin hazırlanmasında emekleri geçen okul idarecilerimizi, öğretmenlerimizi ve kıymetli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bilişim teknolojilerinin çok yaygınlaştığı bu dönemde ilçemizde bir ilki başardık. Bu yıl ilk defa interaktif ortamda yapılan bilgi yarışmasının hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Vezirköprü 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title