Haberler

Bilge Kadın Projesi

Burdur Eğitsel Kurul Tarafından Uygulamaya Konulan, Valilik, Baro Başkanlığı, Milli Eğitim, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Müdürlüklerinin ve Makü'nün Destekleriyle Süren Bilge Kadınlar Projesi'nde Yeni Etap Başladı.

Burdur Eğitsel Kurul tarafından uygulamaya konulan, Valilik, Baro Başkanlığı, Milli Eğitim, Sosyal Hizmetler ve Sağlık müdürlüklerinin ve MAKÜ'nün destekleriyle süren Bilge Kadınlar Projesi'nde yeni etap başladı.

Burdur Valisi Rasih Özbek'in eşi emekli öğretmen Zehra Özbek başkanlığındaki Burdur Eğitsel Kurul, yetişkinlere yönelik 'Burdur Okuyor', 'Organ Bağışla Bekleyenlerin Hayatı Ol" ve "Bilge Kadın" projelerini sürdürüyor.

Uzmanlardan evlilik ve boşanma hukuku, aile eğitimi ve iyi iletişim konularında eğitim alan bilge kadınlar, çevrelerine bir bilen olarak hizmet verirken, projenin yeni etabı TOBB İlköğretim Okulu'nda başladı.

Burdur Valisi Rasih Özbek, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada "Bazılarının küçük gördüğü büyük çalışmaları sürdürüyoruz. Mahallelerdeki sorunların büyümeden, aile içi sıkıntıların mahkeme salonlarına intikal etmeden çözülmesi bence büyük büyük bina yapmaktan çok daha önemlidir" dedi.

Eğitsel Kurul, mahallelerde bilge kadın geleneğini yeniden ortaya çıkaracak "Bin Bilsen De Bir Bilen'e Danış" sloganıyla hazırladığı bilgi toplumu olma yolunda önemli adım kabul edilen Bilge Kadın Projesi'nde ilköğretim okullarındaki sınıf annelerinin sağlık, hukuk, eğitim, davranış bilimleri gibi konularda bilgilendirilmesi ve bunların mahallelerindeki vatandaşlara yardımcı olması hedefi başarılı sonuç verdi. İlk eğitimlerini tamamlayan bayanlar, çevrelerine yardımcı olmaya başlayınca projenin diğer mahallelerdeki okullarda da uygulanmasına karar verildi. Proje kapsamında yeni bilge kadın adayları Emek Mahallesi'ndeki TOBB İlköğretim Okulu sınıf annelerinden oluştu.

Bilge kadın adaylarının bir ay boyunca uzmanlardan hukuk, iletişim, sağlık, kadın hakları, iletişim, eğitim, psikolojik danışmanlık, aile eğitimi konularında eğitim alacağı kursun açılışına Burdur Valisi Rasih Özbek, Eğitsel Kurul Başkanı Zehra Özbek, Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve Baro Başkanı Yusuf Çiftçi de katıldı.

Bilge kadın adaylarına hitap eden ve bilgeliğin bilmişlik olmadığını belirten Vali Özbek, şöyle konuştu: "Burada Eğitsel Kurul ve destek veren kuruluşların desteğiyle sağlıktan hukuka kadar birçok alanda kadınlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Amacımız herkesi doktor, avukat yapmak değildir. Zaten Burdurlu kadınlarımız birer bilge kadındır. OKS'de elde ettiğimiz başarılar kadınlarımızın sayesindedir. Burdurlu hanımları biraz daha bilgilendirerek kendilerini takviye yapacaklar ve çocuklarına, eşlerine ve çevrelerine katkı yapabileceklerdir. Bu proje benim küçük işler diye nitelendirdiğim çok büyük bir çalışmadır. Bazıları bizden büyük büyük binalar dikerek yatırım yapmamızı bekliyor. Ancak devletin imkanları ve Burdur'un ölçüsü noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanı sıra bazılarının küçük gördüğü büyük çalışmaları sürdürüyoruz. Mahallelerdeki sorunların büyümeden, aile içi sıkıntıların mahkeme salonlarına intikal etmeden çözülmesi bence büyük büyük binalar yapmaktan çok daha önemlidir." Burdur'un eğitimde marka haline geldiğini, eğitimin sadece küçük çocuklar ile gençlere verilmediğini belirten Vali Özbek, "Geçen yıl OKS'de Türkiye şampiyonu olan Burdur, kalitesini ispatladı. Bu yıl OKS hedefimiz puan artırmak, ÖSS'de ise derece atlamak. Bunda da başarılı olacağız" diye konuştu.

Daha sonra Burdur Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, evlenme, boşanma, nişanlanma gibi konularda çıkacak sıkıntılarda kanuni haklar hakkında bilgi vererek ilk dersi başlattı.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title