Haberler

Bilecik'te Okul Güvenliği ve Koordinasyon Toplantısı

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında okul güvenliği ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında okul güvenliği ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Büyükakın, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, çocuklar ve gençlerle ilgili olan her konuya ekstra önem verdiğine dikkat çekerek, okullarda ve her türlü alanda çocukları ve gençleri korumak, geleceğe sağlıklı bireyler olarak yetiştirmenin görevleri olduğunu söyledi.

Bağımlılık başta olmak üzere çocuk ve gençlerin sağlıklı birer birey olması adına gerekli çalışmaları eksiksiz, hatasız yapmak durumunda olduklarını vurgulayan Büyükakın, şunları kaydetti:

"Emniyet güçleri ve milli eğitim camiası olmak üzere birlikte koordineli bir şekilde çalışmalıyız. Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Bu konuda tepkisiz kalmak, benim sorumluluğumda değil demek hiçbir eğitimciye, anne babaya, yöneticiye, insana yakışmaz. Elimizi taşın altına hep birlikte koyacağız. Bağımlılık ve suça karışma başta olmak üzere tüm olumsuzluklardan arındırılmış bir eğitim öğretim dönemi geçirmek için var gücümüzle ve iş birliği içinde çalışmalıyız. Bizler kararlı ve inançlı olursak çocuklarımız ve gençlerimiz kendilerini güvende hissederler. Suça karışma oranı düşer, bağımlılık oranı düşer. Her başarıda olduğu gibi bu konularda da öğretmenlerimize görev düşüyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı gelecek odaklı, güvenli bir şekilde yetiştirmek zorundayız."

İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da okul çevresinde ve okullarda suça mahal verecek bir olayın yaşanmaması adına yoğun çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ise bu dönemi her zamankinden daha sosyal ve projelerle geçireceklerini belirterek, yıl içinde yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant ile eğitim kurumları müdürlerinin katıldığı toplantı, okul güvenliği hakkında yapılan sunumların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bilecik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title