Haberler

Bilecik'te Çiftçilere Saanen Keçisi Dağıtıldı

Bilecik'te Kırsal Kalkınma Programında 4 Aileye 30 Saanen Keçisi ve Teke Verildi. 1 Yıl Ödemesiz ve 2 Yıl Faizsiz Ödeme Kolaylığıyla Köylüler Keçilerin Ücretlerini Valiliğe Geri Ödeyecekler.

Bilecik'te kırsal kalkınma programında 4 aileye 30 Saanen Keçisi ve teke verildi. 1 yıl ödemesiz ve 2 yıl faizsiz ödeme kolaylığıyla köylüler keçilerin ücretlerini valiliğe geri ödeyecekler.

Dereşemsettin köyünde düzenlenen törenle 'Saanen Keçileri' hak sahiplerine teslim edildi. Çolak, köyden kente göçlerin çoğaldığını köylüleri köye bağlamak

istediklerini üzerinde 1 yıldır çalıştıkları bu 'Saanen Keçi' projesinde sona geldiklerini söyledi. Hayvanların tanesinin 440 YTL'ye mal olduğunu anlatan Vali Çolak, keçilerin verimli ve ormanlara zarar vermediğini de dile getirerek zamanla bu işi daha çok aileye yaygınlaştıracaklarını bildirdi.

Köy kahvesinde Vali Musa Çolak'a pilav ikram eden köylüler ayrıca dağıtımı yapılan Saanen keçilerinden yapılan ayran ve peynirden de ikram etti.

Kendisinin de zamanında keçi baktığını söyleyen Vali Musa Çolak, basın mensuplarına "Siz belki tadını bilmiyorsunuzdur, ben zamanında keçi de

baktım. Kendimize de ayran, peynir yaptık. Bu keçilerden yapılan ayranın ve peynirin tadı çok güzel olmuş" dedi. Köy kahvesinde bu projeye öncülük eden,

ilgilenen, gerekli merciler arasında bu işin olması için uğraşan Rıfat Şahin'e de Vali Musa Çolak, 'Önder Çiftçi' diye teşekkür belgesi verdi.

(ME-İHS)

16.10.2007 18:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title