Haberler

Bilecik'te Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü Kutlamaları

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü Bilecik'te Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıl dönümü Bilecik'te düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 2. Jandarma Tugay Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Cem Daharlı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bilecik Valisi Musa Çolak, 2. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, daire müdürleri, askeri erkan ve şehit aileleri ile birlikte şehitlik mezarlığını ziyaret ederek çiçek bıraktı.

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi'nde Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Birçok davetlinin göz yaşlarına hakim olamadığı programda Okul Müdürü Nuh Yalçın, Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdada ve şehitlere bir borç olduğu gibi, geleceğin de teminatı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mukaddes toprakları için canlarını seve seve feda ederek, vatanımızı, istikbalimizi, sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, tarihin her döneminde, dünyada eşi ve benzeri olmayan destanlar yazmıştır. Unutmayalım ki bir Mehmet düşer, bin Mehmet kalkar ayağa, Mehmetler, Mehmetçikler ve onları gururla cepheye gönderen anneler, babalar, bacılar, eşler dünya durdukça hep var olacaktır." Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, "Çanakkale" konulu oratoryo ve "Çanakkale Geçilmez" oyunu canlandırıldı ve okul korusunca solo ve koro müzik dinletisi sunuldu.

Program sonunda, öğrencilerle tek tek dolaşarak yaptıkları programdan dolayı tebrik eden Vali Çolak, vatan ve millet için bu vatanda canlarını seve seve veren, kanlarını akıtarak bu toprakları vatan yapan, bu topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet ve ebediyen yaşamaya devam edeceğini söyledi.

Vali Çolak, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde şehit ailelerine ve gazilere öğle yemeği verdi.

(ZB-EY) 18.03.2008 18:41 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title