Haberler

Bilecik'te 19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması

Bilecik'te 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.00'de başlayan törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Tören, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ve Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak trafından Atatürk anıtına ayrı ayrı çelenk konulması ile başladı.

"Gazilik ömür boyu taşınılacak olan çok kıymetli bir manevi değerdir"

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda açılış konuşması yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, gazilik unvanının alıp satılabilen, ya da bir başkasına devredilebilen bir unvan olmadığını ve ömür boyu taşınılacak kıymetli bir manevi değer olduğunu belirtti. Durak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü bütün Türkiye'de milletimiz tarafından kutlanmaktadır. İki devlet arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı çıkan savaşlara katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerden savaşta hayatını kaybedenlere şehit, yaralananlara malül gazi, sap olarak dönenlere muharip gazi denilmektedir. Bu unvanlar devlet adına Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmektedir. Yüce Türk milleti nezdinde şehitler nurlu, gaziler onurlu kişiler olarak kabul görmektedir. Gazilik, alınıp satılabilen ya da bir başkasına devredilebilen bir unvan olmayıp ömür boyu taşınılacak olan çok kıymetli bir manevi değerdir. Biz gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında mayın tarlalarının içinde bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler, aylar geçirdik, çok acı çektik. Yüce ulusumuz gözlerimizin önüne geldi, acılarımızı unuttuk. Vatan ama hep vatan dedik. Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana dedik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, erlerimizi, komutanlarımızı kucakladık. Açık giden gözlerini ellerimizle kapattık, kefen olduk. Niye ben şehit olamadım diye gözyaşı döktük. Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan gazilik unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içindeyiz" dedi.

"Milleti millet yapan değerlerden bir tanesi de gaziliktir"

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Şahan Midinel ise, milleti millet yapan değerlerin bir tanesinin de gazilik olduğuna değinerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna erişen kahramanların gaziler gününü bir kez daha kutlamanın, derin heyecanı içerisindeyiz. Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlere yaşar, o değerlere nefes alır. Millet olmanın bilincine varırız. İşte bu değerlerden bir tanesi de gaziliktir. Gaza ve gazilik unvanı sözlükte yazdığı şekli ile sadece savaşta yaralanmış, ölmeden geri dönmüş, asker demek değildir. Gazi, gaza niyetiyle şehitliğe talip olmanın bilinen en samimi halidir. Gazilik 13'üncü yüzyılda Osmanlı'nın kuruluş aşamasında şekillenmiş ve devletin temelini oluşturarak ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir"şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı bando takımının gösterisinin ardından tören sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title