Haberler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleşti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2017-2018 akademik yılı açılışı gerçekleşti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılı açılışı gerçekleşti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, Bilecik Ağır Ceza Reisi Kamil Kaya, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, siyasi parti ve STK temsilcisiler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Akademik açılık ilk olarak YÖK üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'nin ilk dersi vererek başlarken, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde bulunan bölümlere ilk sıradan yerleşen öğrencilere burs belgeleri de takdim edildi.

" Bu yıl üniversitemize 3 bin 197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2017-2018 akademik yılı açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, akademik yılın üniversitelerine Bilecik'e ve tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi. Eğitim-öğretim yılının akademisyenlerimiz, idari kadromuz ve tüm öğrencilerimiz adına başarılarla dolu geçmesini temenni eden Rektör Taş, konuşmasına şöyle devam etti;

" Üniversitemiz 500'ün üzerindeki akademik, 262 idari personeliyle, 136 program ve 18 bin 130 öğrenci sayısıyla büyük bir aileye dönüştü. Bu yıl üniversitemize 3 bin 197 yeni öğrenci kayıt yaptırmıştır. Lisans programlarında doluluk oranımız yüzde 84, ön lisans programlarında ise yüzde 47'dir. Bu yıl yerleştirmelerde yaşadığımız kontenjan boşluklarının sadece üniversitemizde değil köklü bazı üniversiteler dışında tüm üniversitelerde yaşandığı herkesçe bilinmektedir. Bunda kanaatimce en önemli etken olarak Meslek Liselerinden Meslek Yüksek okullarına sınavsız geçişin kaldırılması ve Türkiye'deki istihdam alanlarının farklılaşması gösterilebilir. Özellikle Meslek Yüksek okullarındaki kontenjan boşlukları oluşturduğumuz komisyon tarafından analiz edilmiş, gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bunun yanında Üniversitemizde ilk defa öğrenci alan birimlerimiz de mevcuttur. İslami İlimler Fakültesi ilk kez öğrenci alımına başlamış ve bu yıl Fakültemize 61 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Ayrıca Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemiz Yüksek öğretim Kurulunun 13.06.2017 tarihli almış olduğu kararla yeni bir yapılanmaya gitmiş ve bu yıl Fakültemize 31 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Özellikle Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki bu yeni yapılanmanın Fakültemizdeki etkin olmayan Bölümlerin işlerliğini artıracağı kanaatindeyim."

"Meslek Yüksek okullarımızda 3+1 eğitim modeline başladık"

Rektör Taş bu yıl Meslek Yüksek okullarında 3+1 eğitim modeline başladıklarını anlatarak, " Yaklaşık iki yıl önce göreve başladığımızda, 3+1 ve 7+1 Eğitim Modeli olarak ifade ettiğimiz, öğrencilerin eğitimlerinin bir dönemini iş yerlerinde uygulamalı eğitim yaparak geçirmelerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştım. Bu gereklilik çerçevesinde yapmış olduğumuz çalışmaların sonucu olarak bu yıl Meslek Yüksek okullarımızda 3+1 eğitim modeline başladık. Bu süreçte bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın bir devamı olarak Fen ve Mühendislik Fakültelerinde de uygulanmak üzere 7+1 eğitim modeli üzerindeki çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

"2016 yılında 77 üniversite içerisinde 52'inci sıradaydık"

Rektör Taş konuşmasının bu bölümünde üniversitelerin 2016-2017 yılında yaptığı etkinlikler bahsederek, " Üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında konferans, kongre, seminer, çalıştay, sergi ve panel olmak üzere 63 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Son yıllarda öğretim elemanlarımızın akademik çalışmalarında nitelik ve nicelik açısından ciddi bir artış görülmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP Araştırma Laboratuvarının ortaya koyduğu Üniversite Değerlendirme İndeksi bu noktada önem arz etmektedir. URAP Araştırma Laboratuvarının verilerine göre 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler sıralamasında 2015 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada üniversitemiz 54 üniversite arasında 52'inci iken, 2016 yılının verileriyle oluşturulan sıralamada ise 77 üniversite içerisinde 52'inci sırada yer almıştır. Akademik kadrolarımızın gayret ve çalışmalarına paralel olarak önümüzdeki yıllarda daha üst sıralara tırmanacağımız dan hiçbir şüphem yoktur" dedi.

"Şehrimizin lokomotifi olan bu ilim ve irfan yuvamızı daha üst noktalara çıkarma noktasında çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Ardından konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, "Şehrimizde bir üniversite kurmak şehir insanımızın, tüm hemşehrilerimizin öncelikli bir hayaliydi. Bunu daha sonra el ele, gönül, gönülle vererek bir hedefe dönüştürdük. Bu hedefi de gerçekleştirerek bugün gerçekten onurla, gururla kurulan bu üniversitemizin 10'uncu yılında, yeni bir eğitim ve öğretim yılında birlikte olmanın hakkı, hazzı, gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Bilecik mütevazı ölçekler içerisinde bir şehir. Bizler öğrenci kardeşlerimizi şehrimizde bir misafir, kendimize bir emanet olarak görüyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, sıkıntılarımız olabilir ama samimiyetle ve üniversite yönetimimizle el ele, gönül, gönülle vererek bu eksiklikleri ve sıkıntıları o sıcak samimiyet içerisinde giderme çabası ve gayreti içerisindeyiz. Eminim ki sizlerde bunu paylaşacaksınız. Bugün Şeyh Edebali Üniversitemizin ve Bilecik'imizin imkanları dünden çok, çok iyi. Ama yarın daha da iyi olması bizlerin elinde. Bunun için el ele, gönül gönülle vererek şehrimizin lokomotifi olan bu ilim ve irfan yuvamızı daha üst noktalara çıkarma noktasında çaba harcıyoruz. Ben yeni eğitim- öğretim akademik yılda tüm genç kardeşlerimize, öğrenci kardeşlerimize sağlıklı ve başarılı bir dönem diliyorum" dedi.

" Üniversitelerimizin amacı vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmektir"

Son olarak söz alan Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Böyle güzel bir ortamda bulunmaktan büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, "İlimiz küçük bir il. Kendisi küçük, yüreği büyük, temelleri sağlam. Eğitim ve öğretim açısından burayı tercih eden öğrencilerimiz açısından güzel bir il. İlimizin nüfusu 220 bin. 7 adet ilçesi var. Bilecik 55 bin civarında öğrencisi olan güzel bir il. Nüfusumuzun yüzde 25 civarında fiilen okuyan ve eğitim alan bir nüfusumuz var. Bu bizim için çok önemli bir rakam. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. 2007 yılında birçok üniversitemizin birlikte kurmuş olduğu kanunla birlikte o yıllarda prefabrik binalardan başlayıp 10 yıl gibi kısa süre içerisinde bu güzel nüfusa kavuşan üniversitemiz gerçekten bizim ilimiz için çok önemli. Üniversitemiz ilçelerdeki Meslek Yüksek Okullarıyla bu kadar güzel bir rakamı çıkaran bir üniversite olarak ilimizin kalkınmasına ve gelişmesine en önemli katkıyı sağlamaktadır. Üniversitelerimizin amacı vatana, millete ve ülkemize hayırlı insanlar yetiştirmektir. Eğitim ve öğretim konusunda üniversitemiz kendilerinden beklenen en önemli görevleri yerine getiriyor. Üniversiteler araştırıcı ve eğitici olmalı. Ben üniversitemizin 2017-208 Eğitim ve Öğretim Akademik yılını kutluyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 2017-2018 akademik yılına katılan YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'ye günün anlam ve önemine binaen plaket verdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şeyh Edebali Selim Yağcı İbrahim Taş Bilecik Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title