Haberler

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Öğrencisi, "Tübitak Yaz Kampına" Seçildi

Fen Lisesi 9.sınıf öğrencisi Berk Şahan, 21.Ulusal Bilim Olimpiyatları Matematik dalında birinci aşamayı geçerek, "TÜBİTAK Yaz Kampına" davet edildi.

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Berk Şahan, 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları Matematik dalında birinci aşamayı geçerek, "TÜBİTAK Yaz Kampına" davet edildi.

Genç bilim adamları yetiştirmek ve uluslararası olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek öğrencileri belirlemek amacıyla, TÜBİTAK tarafından yapılan 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda, Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Berk Şahan, ilk aşamayı başarıyla geçerek ikinci aşama sınavlarına katılmaya hak kazandı.

İki aşamada gerçekleştirilen 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları'nda, Türkiye'de 8'i devlet, 19'u özel olmak üzere 27 liseden toplam 54 öğrenci arasına girmeyi başaran Şahan'ın, TÜBİTAK tarafından önümüzdeki aylarda yapılacak yaz kampına katılarak, ikinci aşama sınavlarına hazırlanacağını dile getiren Okul Müdürü Coşkun Bakırtaş, şöyle konuştu:

"Yıllardır hazırlandığımız TÜBİTAK bilim olimpiyatlarında nihayet aldığımız bu başarı, bizi çok gururlandırdı. Öğrencimizin aldığı bu derece, okulumuz ve hatta Bilecik tarihinde bir ilk oldu. Öğrencilerimizi olimpiyatlara hazırlayan değerli danışman hocamız Mesut Metin ve öğrencilerimize destek olan velilerine teşekkür ediyorum ve öğrencimizi tebrik ediyorum. Çünkü, büyük çoğunluğunu özel okulların oluşturduğu seçkin liseler arasında Bilecik'ten de okulumuz öğrencisinin yer alması çok güzel bir duygu. Bu tür başarılara, Bilecik ilinde yaşayan herkesin sahip çıkmasını ve destek olmasını istiyoruz. İkinci aşamaya katılan tüm öğrencilere ve öğrencimiz Berk Şahan'a başarılar diliyorum. Biz, her ferdi başarıya inanmış Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ailesi olarak, başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü, inanmak, başarmaktır."

Henüz, SBS sınvalarına girmeden önce olimpiyat çalışmalarına ilgi duyduğunu ve matematik alanında yoğunlaştığını anlatan Şahan ise lise öncesinde yaptığı olimpiyat çalışmaları sayesinde başarıya ulaştığını ve YGS-LYS sınavlarında da Türkiye derecesi alarak Hacettepe Tıp Fakültesi'ne girmeyi hedeflediğini belirtti. Olimpiyatlara hazırlanmanın yanında, masa tenisi, futbol gibi sosyal aktiviteleri de yaptığını belirten Şahan, derslerinde ve sınavlardaki başarısını, çok çalışmanın yanı sıra eksik gördüğü konular üzerine yoğunlaşarak sağladığını ifade etti.

TÜBİTAK 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavında başarılı olan öğrencilerin, uluslararası olimpiyatlarda Türkiye Milli Takımı oluşturarak, ülkeyi temsil edecekleri aynı zamanda üniversitede TÜBİTAK özel bursu almaya hak kazanacakları bildirildi. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

arslan öztürk türkiye bilecik Tübitak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title