Haberler

"Bilecik'in Türkiye ve Dünyadaki Yeri ve Önemi"

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik'in her bakımdan geliştiğini belirterek, "Bize düşen görev, bu gelişmeyi sağlıklı, güzel ve yaşanabilir bir kent içinde yürütebilmek" dedi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik'in her bakımdan geliştiğini belirterek, "Bize düşen görev, bu gelişmeyi sağlıklı, güzel ve yaşanabilir bir kent içinde yürütebilmek" dedi.

Akpınar, Bilecik Belediyesince düzenlenen "Marka Şehir Olma Yolunda Gelişen ve Değişen Bilecik'in Türkiye ve Dünyadaki Yeri ve Önemi" konulu arama platformunda yaptığı konuşmada, Bilecik'in son 10-15 yılda gelişmeye başladığını ve geçen yıl Türkiye'nin en hızlı nüfus artışına sahip ili olduğunu bildirdi.

Kentin çevresindeki inşaatlar, sosyal tesisler, okullar ve üniversitenin, gelişmenin en önemli göstergeleri olduğuna işaret eden Akpınar, şöyle devam etti:

"Bilecik her bakımdan gelişiyor. Bize düşen görev, bu gelişmeyi sağlıklı, güzel ve yaşanabilir bir kent içinde yürütebilmek. Belediye başkanları ve yerel yöneticiler şehri geliştirirken geniş caddeleri, yolları, park bahçesi, okul, sağlık ocağı, hastane ve cami yapılacak alanları bırakarak kentin gelişmesini sağlamalıdır. Tarımda ciddi gelişmeler var. DSİ ve Özel İdare imkanları ile baraj ve gölet yapılabilecek her yer değerlendirilmiş vaziyette. Bunların nimetlerini yeni yeni görüyoruz. Bilecik'te mermer ve seramik çıkıyor ama gelen kişilere verebileceğimiz, Şeyh Edebali'nin, (İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın) sözünden başka bir şeyimiz yok. Hep birlikte Bilecik'i temsil edecek daha başka simgeler bulmamız gerekir. Bilecik'te kültür turizmi olarak Osmanlı dönemine ilişkin antik döneme ait eserler var, bunlar değerlendirilebilir.

-AK Parti ve MHP milletvekilleri-

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ise bu platformda sadece Bilecik'in değil, bölgenin sorunlarının da ele alınması gerektiğini söyledi.

Hükümetin, kalkınma ajanslarıyla bölgesel gelişme ve kalkınmayı ön plana çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Bilecik, Eskişehir ve Bursa'nın da bir arada olduğu kalkınma ajansıyla birçok projesini çevre illerle, özellikle komşuları olan Eskişehir ve Bursa ile planlıyor. Dolayısıyla bu konferansta da gündeme gelecek konuların çapının biraz daha büyütülerek bu çerçevede ele alınmasının fizibilite ve ülke ekonomisi açışından doğru olacağını düşünüyorum. Bu çerçevede Eskişehir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Bu sadece Eskişehir'i ilgilendiren bir girişim değil. Türk dünyasının başkenti olmak demek, aynı zamanda Osmanlı coğrafyasının da dünyaya tanıtılması anlamına geldiği için Bilecik, Bursa ve Sakarya bu projenin içindedir."

AK Parti Bilecik Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, Bilecik'in birçok ille kıyaslanmayacak derecede işlenmesi gereken zengin bir potansiyele sahip olduğunu anlattı.

Bilecik'in, genel nüfusla kıyaslandığında Türkiye ortalamasının üzerinde işçi potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Poyraz, "Şu anda köylerimizde verimli tarım ve hayvancılık yapacak nüfusumuz hemen hemen kalmadı. Verimli topraklarınız var. Bu topraklar mutlaka işlenecek, özellikle Sakarya havzasında. Aynı sanayide olduğu gibi il dışından tarım işçisi ithal eden bir il konumuna düşeceğiz. Başka yerlerden gelecek nüfusun sorunlarına karşı hazırlıklı mıyız- Bunlara şimdiden hazırlıklı olmalıyız" ifadelerini kullandı.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de birlik ve beraberlik içinde Bilecik'e yeni bir yol çizilmesi, tarihi, kültürü, sosyal yaşamı ve doğa turizminin ön plana alınması gerektiğini ifade etti.

Tur operatörleri ve seyahat acentalarının iki gün Bilecik'te ağırlanıp ilin tanıtılması gerektiğine işaret eden Şeker, ilin tarihi dizilerin çekilebileceği bir mekan olabileceğini belirtti.

-Belediye Başkanı Selim Yağcı-

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilin önemli değerleri ve referanslarının bulunduğunu, ancak bugüne kadar bunların rekabet ortamında iyi değerlendirilerek ön plana çıkarılamadığını savundu.

Günün koşullarında marka değerleri oluşturarak gelecek nesillere daha güzel ve müreffeh bir çevre emanet etme sorumluluğunda olduklarına dikkati çeken Yağcı,

"Bilecik her şeyden önce kuruluşun merkezi ve hiç birilerine nasip olmayan Osmanlı gibi bir devletin kurulduğu topraklardır. Maalesef Osmanlı Devleti'nin kuruluş mekanı toprakları turizm anlamında gerektiği kadar değerlendiremediğimizi görüyoruz. Yollarımızla, iklimimizle, üretilen tarım ürünlerinin marka değer oluşturma noktasında yapılacak çalışmalara bakıldığında bu alanın gerçekten istenilen paralellikte olmadığını görüyoruz. Buna karşı günümüz şartlarında çok güzel çalışmalar da var" diye konuştu.

Yağcı daha sonra Vali Akpınar, Milletvekilleri Avcı, Poyraz ve Şeker'e Osmanlı armalı tabak hediye etti.

Toplantıya, Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Özünlü, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Tekeli, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, Mimarlar Odası Başkanı Ufuk Aykaç, Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Bilecik Şube Başkanı Şadi Erdal, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- BİLECİK

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title