Haberler

Bilecik'in Kültürü, Sivas Günleri'nde

Maltepe’de düzenlenen Sivas Günleri 2015’de kardeş şehir Bilecik’in yöresel tatları ve kültürü de yer aldı.

Maltepe'de düzenlenen Sivas Günleri 2015'de kardeş şehir Bilecik'in yöresel tatları ve kültürü de yer aldı. Bilecik standını ziyaret eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bilecik tarih, kültür, sanayi şehri. Gerçekten Marmara bölgesi içinde özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir" dedi.

Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen Sivas Günleri 2015'in açılış töreni gerçekleştirildi. Sivas'ın kardeş şehri Bilecik'i tanıtan stantta Maltepe'de düzenlenen Sivas Günleri 2015'te yerini aldı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehrine ait standı ziyaret etti.

Burada stantla ilgili bilgi veren Başkan Selim Yağcı, "Bilecik tarih, kültür şehri. Sanayi şehri. Gerçekten Marmara bölgesi içinde özellikleri ve güzellikleri olan bir şehir. Tanıtım konusunda eksikliklerimiz var. Fırsat buldukça imkanlarımız el verdiği ölçüde bu tür platformlar katılarak şehrimizin tanıtımına katkı sağlama gayreti içindeyiz. Sivaslı kardeşlerimizin 5 yıldır devam eden böyle organizasyonları var. Bu yıl kardeş şehir olarak bizi davet ettiler. Sivas'la Bilecik arasında da şöyle bir bay var tarihsel anlamda. Hafik Ovası'nda Selçuklu orduları savaşırken Ertuğrul gazi o an göç sırasında oradaymış. Selçuklu ordusu yenilme aşamasındayken Ertuğrul Gazi, yenilenlerin yanında Sivas Hafik Ovası'nda savaş girmiş. Selçukluları desteklemiş ve o savaş kazanılmış. Ertuğrul Gaziye demiş ki yardım ettin sana bir toprak vermek istiyorum. Sögüt'ün olduğu bölgeleri vermiş. 2 şehir de hem kuruluşun hem de kurtuluşun beşiği olan şehirler. Bu iki toprağın insanlarının böyle etkinliklerde bir arada olması son derece güzel. Yeni Türkiye yolunda her kesimle el ele ülkemizi muasır medeniyet seviyesi üzerine çıkarma gayretlerimizi devam edecektir" dedi.

"Bilecik'teki tüm güzellikleri bir stantta sergilemek mümkün değil" diyen Başkan Selim Yağcı, "Çömlekçiliğimizden, gıdalarımızdan, el işlerimizden sosyal hayatta öne çıkan bir kısım çalışmamazı buraya getirdik. Bozamızı, helvamızı, nar şerbetimizi, ayva, ceviz, lokumumuzu getirdik. Aslı genişi Bilecik'te bunun için herkesi Bilecik'e bekliyoruz" diye konuştu.

Çömlekçi Salim Yaşar, 60 yıldır bu mesleği yaptığını kaydederek, "stantta ürünlerimizi sergiliyoruz. Bizi davet ettiler onları teşekkür ediyoruz. Çok ilgi gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Standı gezen bir vatandaş, çömlekleri çok beğendiğini belirterek, "kapadokya'da izlemiştim. İlk defa Bilecik'te olduğunu gördüm. El emeği olduğu için kolay işlenmiyor. Emek istiyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selim Yağcı Bilecik Maltepe Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title