Haberler

Bilecik'in kalbi "İzmir" için atıyor

Güncelleme:

Bilecik Valiliği koordinasyonunda başlatılan kampanya kapsamında İzmir'deki afetzedelere için toplanan bin 395 battaniye ve 417 gıda kolisi ile 27 bin 500 adet rol ekmeğin bulunduğu tırlar yola çıkarıldı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası, ihtiyaç sahibi afetzedelere ulaştırılmak üzere, valilik koordinasyonunda, İl ve ilçe sosyal yardımlaşma vakıfları kanalıyla, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kampanyada toplanan gıda ve battaniyeler, İzmir'e uğurlandı.

"Bu bazen sel, bazen deprem, bazen de virüs şeklinde karşımıza çıkabiliyor"

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Valilik önünde yardım tırlarının uğurlanması öncesi yaptığı açıklamada, İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu belirten Vali Şentürk, "Bu bazen sel, bazen deprem, bazen de virüs şeklinde karşımıza çıkabiliyor. Hem virüsle mücadelede gösterdiği hassasiyet, hem de İzmir'in uğradığı büyük deprem sonrası ortaya çıkacak ihtiyaçların karşılanmasında Bilecikli hayırseverlerimiz, kaymakamlıklarımız ve STK'lar hassasiyetlerini gösterdiler. Yaklaşık 2 tır malzememizi İzmir'e yolcu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

" Depremin yaralarını biz millet olarak çok tabi kolay sarabiliyoruz, işte böyle kenetleniyoruz"

Yardımseverlere teşekkür eden Vali Şentürk, şunları kaydetti:

"Bu afetler bizim birlik ve beraberliğimizi en iyi sergilediğimiz dönemler oluyor. Bu birbirimizi kalpten sevdiğimizin samimi olduğumuzun göstergesi. Elazığ'da deprem olduğunda Bilecikli yine seferber olmuştu, İdlib'e yine seferber olmuştu. Tekrar İzmir'deki deprem nedeniyle de yine seferberlik havası oluştu. Bu şekilde organize olan, organize edilerek temin edilen yardım malzememizi İzmir'e uğurladık. Allah yollarını açık etsin, Allah bir daha bu tür afetler yaşatmasın. Biliyoruz ki zor zamanda biz hemen kenetlenebiliyoruz. Millet olarak bizim en üstün, en güçlü tarafımız bu. Devletiyle milletiyle bütün sivil toplum örgütleriyle el birliği içerisinde sorunlarımızın üstesinden geliyoruz. Onun için birbirimizi gerçekten sevelim. Bir taraftan deprem gibi afetleri yaşıyoruz ama bu pandemi mücadelesi de yine bir afettir. Bu noktada da hassasiyetin en üst seviyeye çıkarması gerektiğini bir kere daha bu vesileyle vurgulamak istiyoruz. Depremin yaralarını biz millet olarak çok tabi kolay sarabiliyoruz, işte böyle kenetleniyoruz. Yaraları bu millet sarar geçmişte sardı, bundan sonra da saracaktır."

Vali Şentürk'ün açıklamasının ardından bin 395 battaniye ve 417 gıda kolisi ile 27 bin 500 adet rol ekmeğin bulunduğu tırlar yola çıkarıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Valiliği Bilecik İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title