Haberler

Bilecik: CHP'li Tüzün'den "Söğüt Olayları" Değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kurulduğu Toprakların Siyasi Oyunlara Alet Edilmesinin Şahsını ve Tüm Bilecik Halkını Derin Üzüntüye Boğduğunu Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu toprakların siyasi oyunlara alet edilmesinin şahsını ve tüm Bilecik halkını derin üzüntüye boğduğunu söyledi.

Tüzün, 1999 yılına kadar Yörük Bayramı olarak kutlanan ve 2000 yılından itibaren Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri adı verilen kutlamaların, son yıllarda partilerin siyasi arenası haline dönüştürüldüğünü öne sürdü. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarda yer alan şahısların hiç birinin Bilecikli olmadığını savunan Tüzün, Osmanlı İmparatorluğu'nun kurulduğu toprakların siyasi oyunlara alet edilmesinin şahsını ve tüm il halkını derin üzüntüye boğduğunu ifade ederek, "Törenlerin siyasi şova dönüştürülmesinden rahatsız olan Bilecikliler şenliklere katılmamıştır. Katılanların büyük çoğunluğu, MHP ve AK Parti'nin dışarıdan otobüslerle getirdiği partililerdir. Durum böyle iken bu olaylara ilimiz halkının, Söğütlü vatandaşlarımızın karıştırılması doğru bir bakış açısı değildir. MHP ve AK Parti'nin kültürümüzün yaşatıldığı bu tür faaliyetleri siyasi amaçları için kullanmalarını kınıyorum" dedi.

Güvenlik zafiyeti olduğu, polisin görevini yapmadığı yönündeki iddiaların polise haksızlık olacağını söyleyen Tüzün, "Bilecik Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Söğüt Emniyet Müdürlüğü tedbirleri günler öncesinden aldı, hepimiz şahidiz. Buradan Söğüt'te yaşanan olaylara sebep olan siyasilere sesleniyorum. Önümüzdeki yıl Ertuğrul Gaziyi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nden elinizi ayağınızı çekin. Bize Yörük Bayramı'mızı geri verin. Yörük Bayramı'nı Bilecik halkı olarak eskiden olduğu gibi örf ve ananelerimize bağlı kalarak, coşku ve heyecan içinde kutlamak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title