Haberler

Bilecik: Bakan Akdağ Bilecik'te

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilecik'te hekim ve sağlık görevlisi sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, "Bilecik'e yeni hastane yapmaya şu anda imkan yok" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilecik'te hekim ve sağlık görevlisi sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, "Bilecik'e yeni hastane yapmaya şu anda imkan yok" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilecik'te sağlık tesislerinde incelemelerde bulundu. Vali Musa Çolak, Bakan Akdağ'a il merkezindeki 50 yatak kapasiteli Bilecik Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığını, SSK'nın mülkü olan 26 dekarlık alanda yeni bir hastane yapılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bakan Akdağ, Bilecik'te hekim ve sağlık görevlisi sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu belirterek, "SSK ve diğer sağlık kuruluşlarının birleştirilmesiyle, hizmette verimlilik sağlandı. Türkiye'de hekim sayısının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak önce biz hekimlerimizi dengeli dağıtalım. En büyük sıkıntı neredeyse önce oradaki açığı kapatalım diye uğraşıyoruz. Bilecik'te imkanlar ölçüsünde hekim sayısını arttıracağız. Ancak Bilecik ortalamanın üzerinde hekim sayısına sahip bulunuyor. Sağlık hizmetleri, bugün Bilecik'te ve Türkiye'de dün olduğundan daha iyidir ve yarın daha da iyiye gidecektir. Aile hekimliği çalışmalarına başlıyoruz. Bozüyük İlçesi'ndeki hastaneyi gezdik. Bizden önce başlanmış plansız işleri nasıl aklımızın akıyla başarmışsak, bu meseleleri de çözeriz. Bilecik ve Bozüyük'te verimliliği artıracağız. Bilecik'te genel değerlendirme yapacağız. Yeni hastane yapmaya şu an imkan yok, finansman modelimiz var. Gücümüzü Bilecik'in hayrına kullanacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Musa Çolak Bakan Akdağ'a Osmanlı arması tabak hediye etti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve beraberindekiler, Sağlık Müdürlüğü'ne giderek toplantıya katıldı. Akdağ daha sonra Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Akdağ hasta odalarını da gezerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title