Haberler

Bildiriye İmza Atan Akademisyenlerin Hedef Gösterildiği İddiası

Muş'taki sivil toplum kuruluşları, "Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine imza attıkları için Muş Alparslan Üniversitesi'ndeki (MŞÜ) akademisyenlerin sosyal medya üzerinden hedef gösterilmesini kınadı.

Muş'taki sivil toplum kuruluşları, "Akademisyenler Teröre Karşı" bildirisine imza attıkları için Muş Alparslan Üniversitesi'ndeki (MŞÜ) akademisyenlerin sosyal medya üzerinden hedef gösterilmesini kınadı.

Muş Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda STK'lar adına açıklama yapan Memur-Sen Muş Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, devletten maaş alan, devletin bütün imkanlarını kullanan, her türlü statüye sahip bin 128 akademisyenin, operasyonlar devam ederken, bölgede hendekler kazılırken, vatandaşın can güvenlikleri tehlikeye atılırken bunu görmeyerek devletin yanında durup güvenlik güçlerine moral verecek açıklamalar yapması yerine, devletin güvenlik tedbirlerini eleştirmesini manidar bulduklarını kaydetti.

İslam coğrafyasının vicdanını temsil eden Türkiye için sinsi oyunlar oynandığını belirten Vurar, ?"Bu oyunları anlamak için bin 128 akademisyenin altına imza attığı bildiriye destek verenlere de bakılmalıdır. PKK'nın uluslararası kredibilitesini artırmak ve gayri ahlaki, gayri insani ve silahlı vesayetini kamusal alana dayatan siyasetini aklamak için gayretkeşlik yapan sözde bilim insanlarını kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bildiride imzası bulunan MŞÜ'deki akademisyenlerin hedef gösterilmesini kınadıklarını belirten Vurar, şunları kaydetti:

"Bölgenin tedirgin havası ve olumsuz şartlarına rağmen teröre karşı olduklarını beyan eden akademisyen hocalarımız, bu onurlu ve duyarlı davranışlarından dolayı tehdit değil, tebrik edilmeyi hak etmişlerdir. Kendilerini bu gurur verici davranışlarından dolayı kutluyoruz. Bu teröre karşı Kürt halkından yana olan bir bildiridir. Muş'ta faaliyet gösteren bazı dernekler bu hocalarımızın adlarını afişe ederek üzerlerinde mahalle baskısı oluşturmaya çalışmaktadır. Hocalarımıza destek için burada toplandık. Ülkemizin ve ilimizin gelişimine katkıda bulunan değerli akademisyenlerin bu güruh tarafından hedef gösterilmesi asla kabul edilemez. Bu tehdidi savuran derneklerin, sosyal medya hesapları üzerinden akademisyen hocalarımıza yönelik yayınladığı tehdit içerikli mesajları, Muş halkına yapılmış kabul ediyoruz. İlimizde görev yapan, şehrimizin kalkınması ve gelişmesinde öncülük eden değerli hocalarımızın hedef gösterilmesini, umarsız ve fütursuz bir davranış olarak değerlendiriyoruz."

Sorumluların yakalanıp cezalandırılmasını dileyen Vurar, ilgili derneklerin yöneticilerinin akademisyenlerden ve Muş halkından özür dilemesini istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title