Haberler

Bilal Erdoğan: "Tayyip Erdoğan Zaten Güçlü Bir Cumhurbaşkanı"

Bilal Erdoğan : "Tayyip Erdoğan zaten güçlü bir cumhurbaşkanı"

TEKİRDAĞ - Türkiye Gençlik Vakfı Ergene Temsilciliği'nin açılışını yapmak üzere ilçeye gelen TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan : 16 Nisan'da yapılacak referanduma dikkat çekerek: ". Bu referandumda aslında şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha güçlü bir yönetici olabilmesinin veyahut da güçlü bir Cumhurbaşkanı olabilmesinin kararını vermeyeceğiz. Çünkü Tayyip Erdoğan zaten güçlü bir Cumhurbaşkanı" dedi.

"TÜGVA tüm şehirlerde temsilcilerini belirledi"

Açılışta konuşan Bilal Erdoğan : "TÜGVA kısa sürede Türkiye'nin bütün illerinde gençlerimizin ortaokulda, lisede üniversitede ver yahut da iş hayatında nasıl bizim değerlerimiz ile yoğurularak yetişirler, inanç sistemimizden, maneviyattan kopmadan yetişirler diye çalışma yapan bir gençlik vakfımız. Bugün Türkiye'de bütün şehirlerimizde, bütün üniversitelerinde hızla temsilcilerini belirlediler" diye konuştu.

"Bizim için gençlerimiz çok değerli"

TÜGVA'nın neler yaptığını da aktaran Erdoğan: "Gençleri bir araya getiriyor. Ülkemiz hakkında olsun, gündem hakkında olsun, değerlerimiz hakkında olsun, inancımız hakkında olsun sohbetler ediyorlar. Doğru eserlerden, kaynaklanmak, doğru eserlerden bilgi almak, doğru insanlarla sohbet etmek ve geleceğin Türkiye'sini kendi değerlerimiz, kendi renklerimiz üzerinde inşa etmek için bir duyarlılıkla geleceğe yürüyorlar. Onun için TÜGVA'nın çalışmaları gerçekten çok değerli. Bizim için gençlerimiz de çok değerli. Gençlerimiz niye çok değerli, geleceğimiz onların elinde yükselecek. Türkiye'ye 1. Dünya Savaşından sonra 2. Dünya Savaşından sonra biçilen rol, batının bir parçası olan, batıdan hiçbir farkı olmayan sadece görünüşte değil içiyle de bütün geçmişinden koparılmış, soyutlanmış bir ülke olmaktı. Bunda bir nebze başarılı oldular. Ezanımızı yasakladılar, dinimizi öğrenmemizi yasakladılar. Giyimimize, kuşamımıza müdahale ettiler. Hafızlık kurslarını kapattılar. Çok eskiye gitmeye gerek yok daha 15 yıl önce 20 yıl önce neler yaşadık, neler yaşandı bu ülkede" şeklinde konuştu.

"Önemli bir karar arifesindeyiz"

Bilal Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlar üniversite kapılarında çekiştirildi. İnsanların giyimine, kuşamına müdahale edildi. Bunları yaşadık. Elhamdülillah bunlar geride kaldı, niye çünkü millet kendi iradesinin ülkenin kaderini, kendi kaderini yansıması için sandıkta söz de karar da milletindir dedi. Şimdi, burada da görüyorum ortaokul çağında, lise çağında gençlerimiz, kardeşlerimiz var. Bu gençlerimize nasıl bir gelecek, kuracağız, nasıl bir gelecek armağan edeceğiz. Çocuklarımıza, iki tane oğlum var ellerinizden öper, çocuklarımıza nasıl bir gelecek armağan edeceğiz, nasıl bir gelecek kuracağız. Türkiye yine bizim üzerimizde planlar kuran batılıların, egemen güçlerin düşündüğü gibi Avrupa ülkelerinden bir ülkeden olmaktan mı ibaret olacak. Kendi tarihinden, kendi kimliğinden koparılmış bir ülke mi olacak. Kimliksiz bir ülke mi olacak. Yoksa Türkiye ecdadın yadigarına sahip çıkan, kendi değerlerini, koruyan, yaşatan, yücelten inanç sistemine, maneviyatına bağlı bir ülke mi olacak. Bağımsız bir ülke mi olacak. İşte bunun kararını vermenin, önemli bir arifesindeyiz. Önümüzde bir referandum var. Bu referandumda aslında şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın daha güçlü bir yönetici olabilmesinin veyahut da güçlü bir Cumhurbaşkanı olabilmesinin kararını vermeyeceğiz. Çünkü Tayyip Erdoğan zaten güçlü bir Cumhurbaşkanı öyle mi?"

Bilal Erdoğan ayrıca: "Ama kendisinin de söylediği gibi ne dedi ben bir faniyim dedi, yarını göreceğimin garantisi yok dedi. Pekiyi Tayyip Erdoğan'dan sonra bu ülkede yine biz koalisyon hükümetlerine mi mahkum olacağız. Yine biz bu ülkede darbelere, ara dönemlere egemen güçlerin kurguladığı vesayet rejimlerine mi mahkum olacağız. Yine Türkiye'de kaderimiz üzerinde sermaye sahiplerinin medyaları mı egemen olacak. Yoksa bürokratik vesayet, bürokratik oligarşi dediğimiz bakanlık bürokrasileri mi yasama ve yürütme üzerinde egemen olacak. Yoksa bizim oy verip seçtiğimiz insanlar mı bu ülkeyi yönetecek. Bizim kaderimiz üzerinde bizim oy verdiğimiz, bizim hesaba çektiğimiz insanlar mı söz sahibi olacak. İşte bunun kararını vermenin arifesindeyiz" diye konuştu.

"Türkiye'de parlamenter sistem olsaydı yasaları parlamento yapardı"

Erdoğan: "Bakın, ne derlerse desinler, parlamenter sistem var, parlamenter sistem değişiyor diyorlar. Türkiye'de parlamenter sistem var mıydı? Türkiye'de parlamenter sistem olsaydı, yasaları parlamento yapardı ama bir gerçeği kabul edelim. Türkiye'de yasaları bürokratlar hazırlıyor. Çünkü bugün meclisteki milletvekillerimize sadece 2 tane danışman veriyor devlet. Bir tanesi sekretarya vazifesini görüyor, bir tanesi danışmanı oluyor. Yüzlerce konuda mecliste yasama faaliyeti yapılıyor. Bir milletvekilinin bu konularda yasama faaliyetini yapması mümkün mü sizce? Hangi biriyle ilgili çalışsın, hangi biriyle ilgili düşüncesini çalışmasını, fikrini ortaya koyabilsin. Bürokratlar geliyor koyuyor önlerine, bir şey yakalarsan müdahale ediyorsun. Nitekim diyelim ki meclis çok güzel bir yasa tasarısı çıkardı, meclisten geçti çok güzel bir kanun çalışması oldu. Uygulamaya gelince ne oluyor? Bürokrasinin o koridorları içerisinde uygulatılmaz hale getiriliyor. Vekillerim burada daha iyi biliyorlar. Bizim ne yapıp, yapıp halkına hesap vermeyen bürokratların, halkına hesap vermeyen vesayet odaklarının geleceğimiz üzerinde söz sahibi olmasına engel olmamız gerekiyor. Bir belediye başkanı seçiyorsunuz iyi hizmet etmezse 5 sene sonra değiştiriyorsunuz. Ergene'de de değiştirirsiniz inşallah" şeklinde konuştu.

"Değişikliği Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptık, yaptık, yapamazsak ondan sonra Allah bizi korusun"

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan konuşmasının devamında: "İşte aynı bu şekilde eğer seçtiğimiz Cumhurbaşkanı halkın oyları ile seçilen Cumhurbaşkanı başarılı olamazsa halkına verdiği sözleri yerine getirmezse geliriz 5 sene sonra o Cumhurbaşkanını değiştiririz. Ama bu işe hakkını veren Cumhurbaşkanını bir kere daha seçeriz, ikinci defa toplam 10 sene iki dönem. Kimse bu ülkenin başında ömrünün sonuna kadar kalsın diye kimsenin bir derdi yok. Bu ülkede AK Parti ilk defa 3 dönem kuralını kendi içerisinde uyguladı ve böylelikle gençleri siyasete taşıdı. Bugün siyasete 18 yaşında AK Parti gençlik kollarında başlamış birçok kardeşimiz milletvekili oldu, belediye başkanı oldu, belediye meclis üyesi oldu siyasette ciddi bir yenilenmeyi gerçekten AK Parti başardı. Şimdi Cumhurbaşkanımız güçlü bir lider olarak bütün dünyanın gıpta ettiği, çekemediği, takdir ettiği yeri geldiği zaman bir lider olarak bu değişikliği yapmamız gerektiğini bize gösteriyor. Türkiye için bu denli önemli olan bu değişiklik, Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptık, yaptık. Yapamazsak ondan sonra Allah bizi korusun. Darbecilere gün doğar. Vesayet odaklarına gün doğar, Sermaye sahiplerine gün doğar, sadece parası pulu olduğu için, sadece tankı tüfeği olduğu için kimse bu halkın iradesinin üzerinde egemenlik kuramaz. Türkiye'de darbeciler anayasa yaptığı zaman kabul, milletin meclisi anayasa yaptığı zaman, yapmak istediği zaman olmaz. Yani milletine düşman bir zihniyetin biz kaderimizi belirlemesine izin vermeyeceğiz. Onlar milletten korkuyorlar. 15 Temmuz'da korktuklarında yeri varmış onu da gösterdik evelallah" dedi.

"Artık Avrupalı da korkuyor"

Artık Avrupalıların Türkiye'den korktuğunu öne süren Erdoğan: "Şimdi bakın Avrupalı da korkuyor bizden korkma ya, niye korkuyorsun, bizim ecdadımız bu dünyaya sadece barış getirmiş adalet getirmiş, bizim ecdadımız kimseye yok yere zulmetmemiş sizin gibi. Ey batılılar, ne kan akıttınız be. İki yüzyıl boyuna yüzlerce milyon insanı dünyada kırıp geçirdi bunlar. Şimdi dünyaya medeniyet vaat ediyorlar insan hakları satıyorlar, biz de yiyeceğiz bunu. Bakın değerli kardeşlerim bizim ecdadımız yüzlerce yıl bütün dünyada bağımsızlık için adalet için at binmiş, kılıç kuşanmış ok atmış ve kan dökmüş, şehit vermiş. Biz de şimdi ecdadımızın mirasına sahip çıkacağız. Bağımsız olacağız ve dünyada yeniden adalet için zulme karşı duracağız. Bu bizim boynumuzun borcu mudur? Evelallah bu milletin önünde Çanakkale'de duramadılar, 15 Temmuz'da duramadılar, bundan sonra da duramayacaklar. Onun için TÜGVA gibi vakıflarımızın Ensar Vakfımız olsun, İlim Yayma Cemiyetimiz, İlim Yayma Vakfımız olsun, İmam Hatip mezun derneklerimiz olsun KADEM'imiz olsun bu kurumlarımızın çalışmaları bu şuurlu geleceği inşa etmemiz için çok önemli. Bu bakımdan bütün kurum ve kuruluşlarımız, kamu olsun özel sektör olsun, hayırseverlerimiz, onların şimdiden hem bugüne kadar yaptıkları destekler için hem de bundan sonra verecekleri destekler için emeklerini, Rabbim zayi etmesin diyorum. Allah onların gayretlerini, desteklerini arttırsın. Genç kardeşlerim zamanlarını buralarda geçirsinler. Zamanlarını boşa harcamasınlar. Zamanımızı boşa harcayalım tamam ama ne olacak sonra bir de öte dünya var. Bunun hesabını vereceğiz. Bu gençlikteki zaman, emek çok kıymetli. O zaman bu zamanımızı inşallah doğru, dürüst, faydalı işlere kanalize edelim ki Türkiye'nin geleceğini inşa edecek olan sizler inşallah bu azimle, bu kararlılıkla işte dünyadaki bütün zulümlere karşı duruşun sembolü olasınız. Allah hepinizden razı olsun, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. TÜGVA Ergene temsilciliği bütün Tekirdağ için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Açılışta söz alana TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de: "Bugün, Tekirdağ için güzel bir gün. Tekirdağ'da hem il temsilcilik binamızın açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de dizlerle beraber Allah'ın izniyle Ergene İlçe temsilciliğimizin açılışını gerçekleştireceğiz. İnşallah rabbim bu mekanların hayırlı hizmet eden mekanlar olmasını nasip eylesin. Çünkü biz, Türkiye Gençlik Vakfı olarak yeni nesil gençlik olarak, yeni Türkiye'nin inşasında yer alacak gençler olarak, büyük bir sorumluluğun altına girdik ve böyle genç, enerjik, heyecanlı kardeşlerimizle de inşallah bu sorumluluğun bilincinde olarak ülkemiz için, milletimiz için, ümmetimiz için her türlü fedakarlığı yaparak hizmetlerimize devam edeceğiz. Rabbim, bu açılışları, bu mekanları çalışmalarımızın daha bereketli olması için bizlere hayırlı eylemesini diliyorum. Bu mekanımızın da başta Ergene olmak üzere Tekirdağ'ın gelişimi, daha özgür gençlerin, milli ve manevi duyguları yüksek gençlerin yetişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek TÜGVA Ergene Temsilciliğinin resmi açılışını gerçekleştirdiler.

Ergene İlçesi'nde Edirne Caddesi üzerinde yer alan TÜGVA Ergene temsilciliğinin açılışına Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Ergene İlçe Başkanı Mustafa Çalım, TÜGVA yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.

(SŞ-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Tekirdağ Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title