Haberler

Bilal Erdoğan: Alfabemizin Bu Kadar Hızlı Değiştirilmesinin Nedeni Geçmişle Bağımızı Kesmekti

Güncelleme:

Bilal Erdoğan, "Bizim alfabemizin bu kadar hızlı değiştirilmesinin en önemli maksadı, geçmiş ile olan bağımızı en hızlı şekilde kesmekti" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Ümmet ne kadar karmaşa içerisinde olursa, İsrail'in o kadar güvende olacağını düşünen bir zihniyet ile karşı karşıyayız" dedi.

GENÇLERE ÖNEMLİ MESAJLAR

İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Öğrenci meclisi Kurultayı'na katıldı. Kurultayda konuşan Bilal Erdoğan, gençlere önemli mesajlar verdi.

"HAYATİ DÖNEMEÇLERLE YÜZ YÜZEYİZ"

Bugün ülkemizin kimisine göre kuşatma altında, kimisine göre çevreleme ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ülkemize doğrudan kastedilmese bile bulunduğumuz coğrafyanın şartları içinden geldiğimiz tarihi derinlik bizi böylesi hayati dönemeçler ile yüz yüze bırakıyor. Bölgemizde devletler parçalanmak isteniyor, yeni federatif yapılanmalar oluşturulmaya çalışıyor. İkinci Dünya Savaşı sonrası düzende kurulan sınırlar tartışılır hale getirilmeye çalışılıyor. Bu kardeşlik iklimini yaşayamadığımız yaşatamadığımız bu dönemeçte, bu coğrafya da son günlerde yaşananlar ile baktığımız zaman İsrail'in güvenliğine yönelik bir örgütlenme oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak İsrail'in güvenliğinden anladıkları, İsrail'in çevresindekiler ile barış içerisinde, eşit şartlarda değil, İslam ülkelerinin istikrarsızlaştırması. Yani ümmet ne kadar karmaşa içerisinde olursa, İsrail'in o kadar güvende olacağını düşünen bir zihniyet ile karşı karşıyayız" dedi.

ALFABE ELEŞTİRİSİ: GEÇMİŞ İLE BAĞIMIZI KESMEK İÇİN ALFABEMİZ BU KADAR HIZLI DEĞİŞTİRİLDİ

"Güneyimizdeki terör devleti de, Kudüs'ün başkent olarak tanınma girişimi de, dinimizi, İslam ülkelerini ve Türkiye'yi kuşatma operasyonunu bir parçasıdır" diyen Erdoğan, "Maalesef şu anda müttefiklerimiz ile neredeyse savaş içine sokulmaya çalışıyoruz. Eskiden müttefiklerine toz kondurmayan, eleştirmeyen bir Türkiye vardı. Biz buna alışarak büyüdük. Sizler bunu görmediniz bile. Bizim alfabemizin bu kadar hızlı değiştirilmesinin en önemli maksadı geçmiş ile olan bağımızı en hızlı şekilde kesmekti. Ama bugün imam hatipli kardeşlerim Osmanlı Türkçesi'ni de öğreniyorlar. Böylece geçmiş ile olan bağımız güçlü bir şekilde tesis edilmiş olacak. Bu gericilik değil. Gericilik insanları görünüşlerine göre inanışlarına göre yargılamaktır" dedi.

Konuşmanın ardından protokol üyelerine günü anlam ve önemini belirten hediyeler verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilal Erdoğan Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title