Haberler

Bilal Erdoğan, Batı Trakya'da

Özel bir ziyaret için Batı Trakya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Bizler kalpleri birlikte atan toplumlarız. Zaten bir milletin parçalarıyız" dedi.

Özel bir ziyaret için Batı Trakya'ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Bizler kalpleri birlikte atan toplumlarız.  Zaten bir milletin parçalarıyız" dedi.

İpsala Sınır Kapısı'nda Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve Batı Trakyalı soydaşlarca karşılanan Erdoğan, Gümülcine'de ilgi gördü.

Erdoğan, Gümülcine Başkonsolosluğunun ardından Gümülcine seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif'i makamında ziyaret etti.

Öğle namazını Başkonsolos Akıncı ve Müftü Şerif ile tarihi Eski Cami'de kılan Erdoğan, çıkışta kendisine sevgi gösterisinde bulunan esnaf ve vatandaşlarla selamlaşıp bir süre sohbet etti.

Daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliğini (GTGB) ziyaret eden Erdoğan, birlik ve kardeşlik mesajları verdi.

"Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan selam getirdim" diyen Erdoğan, Batı Trakya'da soydaşları arasında bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

"Bizler kalpleri birlikte atan toplumlarız"

Batı Trakya'nın, maddi ve manevi açıdan Türkiye'ye çok yakın olduğunu ifade eden Bilal Erdoğan, "Bizler kalpleri birlikte atan toplumlarız. Zaten bir milletin parçalarıyız. Buraya gelmek, sizlerle aynı havayı solumak bizler için çok büyük mutluluk vesilesi. Biz, Türkiye'de iyi olduğumuzda, buradaki kardeşlerimizin de iyi olmasını istiyoruz. Buradaki kardeşlerimizin sıkıntısı olduğunda biz de o sıkıntıları yaşıyoruz, hissediyoruz, üzülüyoruz. Bunun komşuluk hukukunun ötesinde, bir kardeşlik hukuku olduğunu düşünüyorum. Türkiye'den gelerek sizlere hem bir kardeşlik göstergesi hem de yakınlığımızın fiziki olarak bir göstergesi olsun istedik" ifadesini kullandı.

Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının, toplumların sosyal yaşamındaki önemini vurgulayarak, GTGB'nin faaliyetlerini buna örnek gösterdi. STK'ların toplum bilincinin gelişmesinde besleyici rolü bulunduğunu belirten Erdoğan, "Burada birçok STK kurulduğunu gördük. Bunların çoğaltılması, bizden sonra gelecek nesillere, burada yaşayacak çocuklarımıza çok daha iyi bir gelecek kurmalarına hizmet edecektir. Ne zaman başınız derde düşse, ne zaman ihtiyacınız olsa, bileceksiniz ki, biz kardeşleriniz bir kol mesafesindedir ve sizlere yardım edeceklerdir" dedi.

"Yunanistan'da ekonominin iyileşmesi görmeyi arzuladığı bir konu"

Bilal Erdoğan, GTGB'ye gelişinde Türk ve Yunan basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise, "komşu ve dost ülke" olarak tanımladığı Yunanistan'a özel bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, "Yunanistan'ın bölgelerini ziyaret ederken, elbette soydaş Türk kardeşlerimizle de biraz zaman geçirmek istedik" diye konuştu.

Gazetecilerin Yunanistan'ın durumuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni Yunan hükümetinin ekonomik krizle mücadelede başarılı olmasını dileyerek, "İnşallah başarılı olurlar. Çünkü komşumuzda ekonomik başarının olması ve istikrarın sağlanması, Türkiye'nin de görmeyi arzuladığı bir konu" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin seçim sürecinde olmasına rağmen, piyasalarda seçim sonuçlarıyla ilgili herhangi bir endişe yaşanmadığını belirten Erdoğan, "Gönül ister ki inşallah bu bölgedeki seçimler ve Avrupa'nın yakın zamanda geçireceği seçimler, Avrupa'nın istikrarının artmasında ve ekonomik durumun düzelmesinde rol oynar. Bu Türkiye'nin de faydasına olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından GTGB folklor ekibi gösteri sundu, miniklerden oluşan saz ekibi ise Türk halk müziği konseri verdi. GTGB Başkanı Koray Hasan, Bilal Erdoğan'a Gümülcineli ebru sanatçısı Fevzi Ali'nin bir eserini hediye etti.

GTGB'nin ardından, Gümülcine'de yeni kurulan İmam Hatip Mezunları Derneği ile Dostluk Eşitlik ve Barış Partisinin (DEB) kurucusu Sadık Ahmet'in kabrini ziyaret eden Erdoğan, akşam saatlerinde de aslen Batı Trakyalı olan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun doğduğu köy olan Kozlukepir'e gitti. Kozlukepir'de sevgi gösterileriyle karşılanan Bilal Erdoğan, soydaşlarla sohbet etti.

Bilal Erdoğan ve beraberindekiler Pazar günü de İskeçe bölgesindeki Türk köylerinde düzenlenen hatim törenlerine katılacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Batı Trakya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title