Haberler

Bik'ten Gazeteci Adaylarına İş Garantili Eğitim

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenci ve mezunlarına yönelik hazırlanan Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı başladı.

BİK İzmir Şube Müdürlüğü, İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen programın ilk konuşmacısı Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğü Başmuhabiri Hayrullah Saruhan oldu.

Katılımcılara Anadolu Ajansının haber ilkeleri konusunda bilgi veren Saruhan, şunları belirtti:

"15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Anadolu Ajansının yaptığı habercilik Türk basın tarihine geçti. Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren karşı tutum alarak sokağa dökülen halkın direnişini haberleştirdi ve ülkenin bilinen tüm meydanlarından canlı yayınlarla darbenin akamete uğramasına katkıda bulundu."

Saruhan, AA'nın yabancı haber ajansları gibi uluslararası alanda etkili bir kurum olduğunu ve kamuoyunu etkilemede önemli görev üstlendiğini dile getirerek, doğru ve güvenilir haberciliği ile 100. yılını kutlamaya hazırlandığını kaydetti.

BİK İzmir Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır da 90 saat sürecek Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı'nın 8 Mayıs'ta sona ereceğini ve programa katılan 25 kişinin yerel gazetelerde istihdamını amaçladıklarını belirtti.

Çakır, İŞKUR İş Başı Programı kapsamındaki eğitim sonunda katılımcılara sertifika verileceğini ve sertifikalarını alanların yerel gazetelerde doğrudan kadrolu olarak çalışmaya başlayabileceğini aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi İŞKUR İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title