Haberler

Biga'dan Kısa Kısa

Biga Ortaokulu öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Okan Yavuz rehberliğinde Teknoloji Tasarımı dersinde yaptıkları kuş evlerini, okulun bahçesindeki ağaçlara astı.

Biga Ortaokulu öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Okan Yavuz rehberliğinde Teknoloji Tasarımı dersinde yaptıkları kuş evlerini, okulun bahçesindeki ağaçlara astı.

Okul Müdürü Balıklı, yaptığı açıklamada, amaçlarının doğada birlikte yaşadığımız diğer canlıların da farkında olmak olduğunu söyledi.

Diğer canlılar ve onların yaşayışlarına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Balıklı, ilçedeki okulların arasında bahçesinde en fazla çamlık alanı olan okula sahip olduklarını kaydetti.

Okul Müdürü Ahmet Balıklı daha sonra Okul Aile Birliği Başkanı Faruk Girgin ve öğretmenler, okulun bahçesindeki sincap ve kuşlara yuva kazandırmak için öğrencilerin hazırladığı 35 adet kuş evini okul bahçesindeki ağaçlara astı.

-Vefat eden öğretmen anısına çeşmeyi yenilediler-

Biga Ortaokulu'nda 1963-1986 yılları arasında öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yapan Abidin Balcı'nın öğrencileri okulun bahçesinde bulunan çeşmeyi yenileyerek kullanıma açtı.

Balcı'nın öğrencilerinden olan ve şu anda dershane müdürlüğü görevini sürdüren Hasan Hüseyin Sargın, Abidin Balcı'nın uzun yıllar ilçeye hizmet ettiğini ifade ederek, kendileri için idol olduğunu söyledi.

Sargın, mezun ettiği öğrencilerin aralarında topladıkları bin 500 lirayla okulun bahçesindeki çeşmenin yenilendiğini kaydetti.

Törene, Biga Ortaokulu Müdürü Ahmet Balıklı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

- Uğur Mumcu anıldı-

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 20. yıl dönümünde Biga'da anıldı.

CHP Biga İlçe Başkanlığı ile Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından Biga Kültür Sarayında düzenlen anma töreni, saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

ADD Biga Şube Başkanı Başkanı Ergün Liman, Mumcu'nun, karanlık güç ilişkilerini yazdığı için katledildiğini iddia etti.

Törene, CHP İlçe Başkanı İsmail Işık ve partililer, ADD yönetimi ile Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Abidin Balcı Uğur Mumcu Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title