Haberler

Biga'da Meme Kanseri Tarama Çalışmaları

Biga'da meme kanseri tarama çalışmaları sürüyor.

Biga'da meme kanseri tarama çalışmaları sürüyor.

Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, geçtiğimiz şubat ayında Biga Devlet Hastanesi bahçesinde tarama çalışmalarına başlayan mobil aracın, 40 ve 69 yaş arası hedef kadın nüfusunun yüzde 20'sini taradığı belirtildi.

Aracın 31 Mayıs'a kadar aynı bölgedeki çalışmalarına devam edeceğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı öncülüğünde Ulusal Kanser Tarama Programı yürütülmektedir. Ulusal düzeyde meme, rahim ağzı ve kalın barsak kanser taramaları yapılmakta olup ilimizde kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezinde ve mobil kanser tarama aracı ile kanser tarama hizmetleri yürütülmektedir. Kasım 2016 tarihinde İÇDAŞ AŞ'nin katkılarıyla bakanlığımız tarafından ilimize kazandırılan Mobil Kanser Tarama aracımız ile Lapseki ve Biga ilçelerinde 40-69 yaş kadınlarına yönelik meme kanseri, 30-65 yaş kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş kadın ve erkeklere yönelik kalın barsak kanseri taramaları yapılmıştır. Bugüne kadar Mobil Kanser Tarama aracı ile 3 bin 100 bayanın mamografisi çekilmiş, bin 685 bayanın rahim ağzı kanseri taraması yapılmıştır. Yapılan taramalarda 2 kadına meme kanseri teşhisi konulmuştur. Kanser taramaları Çanakkale Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde tüm Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve Aile Sağlığı Merkezlerinde devam etmektedir. Kanserin erken teşhisinde önemli bir yere sahip olan taramalar tamamen ücretsiz yapılmaktadır. Tüm halkımızı kanser taraması yaptırmaya davet ediyoruz."

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Bakanlığı Türkiye Biga Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title