Haberler

Bianca', Dünya Doberman Şampiyonasına Hazırlanıyor

- Bianca, Dünya Doberman Şampiyonasına hazırlanıyor

Katıldığı ırk yarışmalarında Türkiye şampiyonluğunun yanında Avrupa üçüncülüğü de bulunan 2.5 yaşındaki Bianca isimli doberman cinsi köpek, Eylül ayında İtalya'da düzenlenecek olan dünya şampiyonasına hazırlanıyor

KARAMAN - Dünya Doberman Şampiyonasına hazırlanan 2.5 yaşındaki Bianca isimli köpek, katıldığı ırk yarışmalarında kazandığı madalyalarla sahibinin göğsünü kabartıyor. Avrupa üçüncülüğü ve dördüncülüğü bulunan Bianca'nın şimdiden kupa sayısı 12'ye ulaştı.

Karaman'da elektrik-elektronik mühendisi olan sahibi Barış Çağlar, Bianca'yı biran olsun yanından ayırmıyor. Doberman ırkına yaklaşık 10 yıl önce merak duyarak başladığını anlatan Barış Çağlar, "Şuanda ise artık dobermanla dünya yarışmalarına gidiyoruz. Dünya ve Avrupa üzerinde hemen hemen bütün yarışmalara katılıyoruz. Türkiye'de ise çok sayıda şampiyonluğumuz bulunuyor" dedi. Dobermanın maalesef Türkiye'de kötü ve üzücü bir namı olduğunu belirten Çağlar, "Herkes bu doberman köpeklerinin saldırgan olduğunu düşünüyor. Halbuki son derece sakin, uysal, tamamen yetiştirilmesiyle alakalı bir ırk olduğunu söylemek istiyorum. Biz zaten bütün yarışmalara 1 ay öncesinden kampa girerek başlıyoruz. Bu yılın Eylül ayında yapılacak olan yarışmaya geçen yıl da katıldık. Bu sene de katılacağız. En son katıldığımız yarışma Macaristan'da yapılan Avrupa şampiyonasıydı. Burada Avrupa üçüncülüğü aldık. Bu bizim için son derece gurur vericiydi, çünkü ülkemizi temsil ederek bayrağımızı dalgalandırdık. Nihai hedefimiz tabii ki dünya şampiyonasında ülkemize kupalar kazandırmak, bayrağımızı dalgalandırmaktır. Küçüklü büyüklü yurt içi yurt dışı toplamda 12 kupamız bulunuyor. Türkiye'deki yarışmalarda tartışmasız birinci oluyoruz. Hedefimiz tabii ki doberman kulübünün düzenlediği dünya şampiyonasıdır. Bianca şuanda dünya üzerindeki en iyi köpeklerden bir tanesidir. Doberman olarak ırkının bütün özellikleri taşıyor, zaten katıldığı yarışmalarda da kesinlikle final gören bir köpek" dedi.

"Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz"

Karaman'da kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Barış Çağlar, "Çok fazla da imkanımız yok ama elimizden geldiğince başarılı olmaya çalışıyoruz. Dobermanımızın en büyük özelliği ırkının bütün güzelliklerini taşıması. En güzel özelliği kafa yapısı çok güzel, vücut şekli çok güzel, son derece asil bir köpektir. Dobermanların en büyük özelliği sahibine aşık olmalarıdır. Yani sahibinin gözünün içine bakar. Dünya da 400 çeşit köpek var, sanırım bu köpekler içinde en sahibine odaklı köpek dobermandır. Eğitim seviyesi çok yüksektir. Alman kurtlarıyla beraber eğitim standartları en üst seviyededir ve özellikle polis köpeği ve asker köpeği olarak kullanılmaktadır. Evlerde de bekçilik yapabilir. Bianca'nın taliplisi çok. Katıldığımız yarışmalarda ciddi teklifler geliyor. Tabii bizim Bianca ile alakalı planlamamız var. Bianca'yı kimseye vermeyi düşünmüyoruz. Bianca 2,5 yaşında ve dişi bir köpek. 3 yaşından sonra eşleşecek ve yavrularını almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Türkiye Karaman Eylül Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title