Haberler

Bi Garip Boşanma Hikayesi

Diyarbakır'da ailesinin zoruyla akrabasıyla evlendirildiğini ileri süren kişi, açtığı boşanma davasının ardından gelişen olaylar nedeniyle hakkında 12 dava açıldı.

Evliliği ve açtığı boşanma davası sonrası yaşadıklarını anlatan Nurettin Ay, “aşiret törelerinden” sadece kadınların değil, erkeklerin de mağdur olabildiğine dikkati çekerek, ailesinde de evliliklere büyüklerin karar verdiğini ve kendisinin de böyle bir kararla akrabasıyla evlendirildiğini söyledi.

Şehirde çalışırken ailesinin daveti üzerine gittiği köyünde kendi düğünüyle karşılaştığını öne süren Nurettin Ay, şöyle dedi:

“Ailemin beni amcamın kızıyla evlendirme isteğine karşı çıkıyordum. Bir gün beni köye çağırdılar. Gittiğimde düğün olduğunu gördüm. 'kimin düğünü' diye sordum, 'senin düğünün' dediler. Kaçmak için 'arkadaşlarımı da çağırsaydım' dedim, beni engelleyerek 'hayır biz çağırırız' dediler. Düğünün ertesi günü köyden kaçtım ve aylarca, yıllarca ben şehirde, evlendirildiğim kişi köyde kaldı. Doğrusu ailemden ve ağabeylerimden korktuğum için bir süre beraber yaşadığım eşimle daha sonra hep küs yaşadık. Sonra da açtığım boşanma davası uzun yıllar sürdü.”

Aşiretinde bugüne kadar boşanma olayı yaşanmadığını ve isteği dışında yapılan evlilikten sonra boşanmaya kalkışınca büyük tepki gördüğünü belirten Ay, “Başta bana 'ya evlenirsin ya ölürsün' diyen ailem boşanma söz konusu olunca da 'ya devam edeceksin ya da ölürsün' dediler. Boşanma davası süresince tartışmalarımız oldu. Boşanmaya karşı çıkan ailemin baskısı ve teşvikiyle eşim her küçük olayı adliyeye taşıyınca hakkımda şimdiye kadar 12 dava açıldı” dedi.

-“HER KONUDA KARAKOLLUK OLDUM”

Toplumun, basının ve yargının takdir hakkını hep kadından yana kullandığını savunan Ay, yıllardır Diyarbakır Sulh Ceza, Asliye Ceza ve Asliye Hukuk mahkemelerinde hep aleyhine karar çıktığını belirterek, “İnsanlar, 'demek karısını dövmüş ki böyle oluyor' diye peşin hüküm veriyor. Karakollarda da aynı şeyi gördüm. Neden kimse erkeklerin de mağdur olabileceğine inanmıyor” diye konuştu.

19.5 AY HAPİS, 21 BİN YTL MASRAF

2004-2008 yılları arasında eşi ve eşinin avukatlarınca açılan davalardan biri lehine, 8'inin aleyhine sonuçlandığını ve 3 davasının ise devam ettiğini anlatan Ay, şunları kaydetti:

“8 kararda hakkımda verilen toplam 15 aylık hapis cezası, 11 bin YTL para cezasına çevrildi. Ayrıca yine bu davalardan dolayı hakkımda 3 bin 200 YTL para cezası verildi. Bunların dışında bugüne kadar avukat harcamalarına ve icraya 6 bin 200 YTL ödedim. Paraya çevrilen hapis cezalarına ve avukat masraflarına toplam 21 bin 200 YTL ödedim. Son olarak 4 ay 15 gün hapis cezası aldım. 2 defa altışar ay toplam 1 yıl evden uzaklaştırma cezası aldım. Ne ilginçtir ki eşim hem boşanmak istemiyor, hem de eve gitmemi istemiyor diye evden uzaklaştırma cezası alıyorum. Bunlar yetmediği gibi ailem de beni tehdit ediyor. Artık bunlarla uğraşacak gücüm kalmadı.”

Nurettin Ay, 2004 yılında açtığı boşanma davasının ise halen devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title