Haberler

Bgc ve Agc'den Dayanışma Örneği

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (Bgc) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (Agc) Yönetimleri, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde Bir Araya Gelerek Ortak Hareket Etme Kararı Aldılar. Bu Çerçevede, İki İlin Gazetecileri Sık Sık Bir Araya Gelerek Mesleki Dayanışma İçerisine Girecekler.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yönetimleri, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesislerinde bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldılar. Bu çerçevede, iki ilin gazetecileri sık sık bir araya gelerek mesleki dayanışma içerisine girecekler.

Türkiye'nin köklü cemiyetlerinden Bolu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti, kardeş cemiyet olma kararı aldı. BGC Sosyal Tesislerinde bir araya gelen iki cemiyetin yönetimleri, ortak çalışma kararının altına imza attı.

Alınan karar çerçevesinde, iki cemiyet arasında mesleki eğitim çalışmalarına ağırlık verilecek. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Akdeniz Üniversitesi ile birlikte yürüttüğü Antalya Basın Akademisi projesi kapsamında Bolu Gazeteciler Cemiyeti bu projeyi örnek alacak ve Bolu'da hayata geçirecek. Avrupa Birliği'nin de desteklediği bu proje ile Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyeleri mesleki yeterlilik belgesi alacak.

Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya ve turizm şehri olmak için çaba sarfeden Bolu arasında her iki ilin Gazeteciler Cemiyeti bir köprü olacak. Antalya ve Bolu Gazeteciler Cemiyetlerinin organizasyonuyla her iki ilin turizmcileri bir araya getirilerek çeşitli konferanslar düzenlenecek.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör, yapılan görüşme sonrası yaptıkları açıklamada bundan sonra iki ilin cemiyetinin kardeş cemiyet olduğunu deklare ederek birlikte hareket edeceklerini açıkladılar.

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, "Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin çalışmalarını yerinde inceleme imkanı bulduk. İşin açıkçası böyle bir şey beklemiyorduk. Bizleri kıskandıracak derecede çalışmalar yapmışlar. Özellikle BGC Sosyal Tesisleri'ne hayran kaldık. İki köklü cemiyetin bundan sonra da ortak adım atmasına, mesleki bir dayanışma ve yardımlaşma içerisine girmesine karar verdik. Yine bu çerçevede turizm şehri olan iki kent arasında da köprü olacağız. Yakın zamanda iki cemiyet arasında geziler başlayacak" dedi.

Öte yandan BGC Başkanı Caner Güngör ise, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti bizim kendimize örnek aldığımız bir cemiyettir. Onların tecrübelerinden her zaman istifade etmek isteriz. İki cemiyet arasında böyle bir kardeşlik bağının kurulması bizleri son derece mutlu etmiştir. Aramızdaki dayanışma sadece mesleki anlamda olmayacak. Her iki kent arasında köprü olacağız" diye konuştu.

(BV-AK)

14.11.2007 18:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title