Haberler

Beytüşşebap'ta Yağmur ve Fırtınanın Açtığı Yaralar Sarılıyor

Beytüşşebap'ta yağmur ve fırtınanın açtığı yaralar sarılıyorŞIRNAK - Beytüşşebap'ta şiddetli yağmur ve fırtınanın açtığı yaralar sarılıyor.

Beytüşşebap'ta yağmur ve fırtınanın açtığı yaralar sarılıyor

ŞIRNAK - Beytüşşebap'ta şiddetli yağmur ve fırtınanın açtığı yaralar sarılıyor. Günlerdir aralıksız yağan yağmur hayatı felç etti.

Beytüşşebap kaymakamlığı,Beytüşşebap belediyesi,İlçe özel idare ve karayolları ekipleri gün boyu çalışarak vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. ilçe merkezindeki içme suyu şebekelerine karışan çamurlu su yüzünden içecek su bulamayan vatandaşların imdadına belediye ekipleri yetişti. Uludere ilçesinden getirilen vidanjörlerle halka su dağıtıldı. İlçeye bağlı Başaran köyünde iş makineleri çalışma başlatıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hasar tespit tutanakları tuttu. Telef olan bal arı kovanları çamur içinden çıkartıldı. Moloz yığınları temizlendi. Taşarası köyünde ise yaralar sarılmaya devam ediliyor. İlçe kaymakamı aynı zamanda Belediye Başkan Vekili İsmail Pendik ilçede yoğun bir çalışma içinde olduklarını kaydetti. Pendik, "Günlerdir etkili olan şiddetli yağış nedeniyle birçok yerde hasar meydana geldi. Ekiplerimiz anında müdahale etti. Şimdi yaralar sarılıyor. Hayat normale döndü, zarar gören vatandaşlarımızın da zararını bir nebze olsun karşılamak için çaba sarfedeceğiz. Bir yandan sel bir yandan şiddetli yağmur etkili olunca içme suyu şebekesine su karışmıştı. bunun önlemini aldık. Tedbir amaçlı vatandaşların mağdur olmaması içinde temiz su dağıttık. Köylerde ise tutanaklar tutuldu. Bal arı kovanları telef oldu. Çiftçilerimize destek çıkacağız. şimdi İlçede hayat normale döndü."dedi.

DEDAŞ ekipleri gece gündüz çalıştı

3 gündür aralıksız yağan yağmur ve şiddetli fırtına nedeniyle 60 yerde direk ve teller hasar gördü. Bir gecede tüm hasarı onaran DEDAŞ ekipleri 26 köy ve ilçe merkezine elektiriği verdi. DEDAŞ bölge şefi Mesut Ataman ise şu ifadeleri kullandı."Yağmur altında çalıştık çok zorlandık ekiplerimiz 60 farklı yerde gece geç saatlere kadar çalıştı. Şükür elektirikte bir sıkıntı yok."ifadelerini kullandı.

Olayda zarar gören vatandaşların hasar tespit çalışmaları için ise tutanakları tutuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Beytüşşebap Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title