Haberler

Beyşehirli Milli Tekvandocuların Gözü Dünya Şampiyonluğunda

Belçika'da Düzenlenen Uluslararası Açık Turnuvası'nda Türkiye'ye 2 Altın, 1 Gümüş Madalya Kazandıran Beyşehirli Milli Tekvandocular, Konya'nın Beyşehir İlçesine Döndü. Milli Tekvandocular Gözünü Mayıs Ayı İçerisinde İzmir'de Yapılacak Olan Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'na Dikti.

Belçika'da düzenlenen Uluslararası Açık Turnuvası'nda Türkiye'ye 2 altın, 1 gümüş madalya kazandıran Beyşehirli milli tekvandocular, Konya'nın Beyşehir ilçesine döndü. Milli tekvandocular gözünü Mayıs ayı içerisinde İzmir'de yapılacak olan Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası'na dikti.

Belçika'daki turnuvada gençler kategorisinde 68 kiloda birinci olan Celal Keleş, iyi bir atmosferde ipi göğüsleyerek birinci olduğunu belirterek, hedefinin dünya şampiyonluğunu kazanabilmek olduğunu söyledi. 78 kiloda birinci olan milli sporcu Yunus Sarı ise, 5 müsabaka yaparak final oynadığını, Hollandalı, Alman, İspanyol, Rus ve son olarak Türk rakibini yenerek altın madalya kazandığını dile getirdi. Sarı, "Bu sonuçla birlikte Beyşehir'den katılan her üç sporcu da İzmir'de Mayıs ayında yapılacak dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Sporcunun hayatında bir kez gelen bu tarihi fırsatı iyi değerlendirerek, dünya şampiyonasından da iyi bir derece çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.

63 kilo finalinde kaybederek ikincilikle yetinmek durumunda kalan Beyşehirli bir başka milli sporcu Yakup Kıtay da, "Finalde karşıma çıkan Alman rakibimi yenmiş olsaydım, ben de birincilikle dönmüş olacaktım. Ama hakem hatalarının kurbanı oldum ve ikincilik elde ettim. Hedefim artık dünya şampiyonluğu. Beyşehir'e bu sevinci de yaşatmak istiyorum" diye konuştu.

Yetiştirdiği milli sporcuları ile birlikte Beyşehir Belediyesi Tekvando Spor Okulu'nda objektiflerin karşısına geçen antrenör Nafiz Çakır ise 37 ülkenin 877 sporcu ile katıldığı şampiyonaya katılan her 3 sporcusunun da birincilik ve ikincilik dereceleri ile Beyşehir'e dönmelerinin kendilerini hayli memnun ettiğini söyledi. Çakır, "Bundan sonraki hedefimiz sporcularımızın da ifade ettiği gibi Mayıs ayında Türkiye'de yapılacak dünya şampiyonasında derece getirebilmek. Şampiyonaya az bir zaman kaldı.

Hazırlıklarımızı bundan sonra bu yönde sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

(ARÖ-FM-MFS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title