Haberler

Beyşehir Turizm Pastasından Daha Fazla Pay Almak İstiyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, 15 Yıldır Bekleyen Milli Parklar Uzun Devreli Gelişim Planının Hayata Geçirilememesinin Turizm Yatırımlarının Beyşehir'e Gelmesinde Engel Oluşturduğunu Söyledi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, 15 yıldır bekleyen milli parklar uzun devreli gelişim planının hayata geçirilememesinin turizm yatırımlarının Beyşehir'e gelmesinde engel oluşturduğunu söyledi.

Beyşehir'in zengin turizm potansiyelinin hayata geçirilmesi için öncelikle turizm altyapısının en önemli temel taşı olan konaklama tesisi sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Başkan Tekinöz, milli park uzun devreli gelişim planının geç kalması nedeniyle bu soruna çözüm bulunamadığını ifade etti. Bu konuda kurumların bir arada çalışması gerektiğini de dile getiren Başkan Tekinöz, "Uzun devreli gelişim planına birkaç hafta kaldı denilerek bugünlere gelindi ve Beyşehir 15 yıldır bu planın tamamlanarak uygulanmasını bekliyor. Onay aşamasına gelen planın artık bu yaz döneminde hayata geçirilmesini bekliyoruz. Plan olmadığı için yıllardır imar hareketlerinin nasıl olacağı, nasıl hareket edileceği konusunda belirsizlikler yaşanıyor. Yönetim planı ortaya konamadığı için kimse ne yapacağını bilemiyor. Dolayısıyla Beyşehir'e turizm yatırımları yapılamıyor" dedi.

Yaşanan sorunlara rağmen Beyşehir'in turizm potansiyelini değerlendirme konusunda henüz fırsatı kaçırmadığını da ifade eden Tekinöz, "Tabi ki bilinçlendik. Belki de en büyük kazanımımız bu oldu. Bakın Türkiye tatil için Antalya'ya akıyor ama Antalya'da sıcaktan kaçan yöre insanı yaz mevsiminde daha serin ve yayla havası bulunan Beyşehir'e geliyor. Son yıllarda yayla turizminde Beyşehir büyük atak yaptı. Antalyalılar, yaz mevsimini geçirebilmek için Beyşehir ve çevre kasabalarından daire ve arazi satın almaya başladı. Yaylalarımız son yıllarda gözde hale geldi. Ben bundan sonraki yıllarda daha serin iklime ve zengin yayla potansiyeline sahip Beyşehir'in turizm konusunda daha da atak yapacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

(ARÖ-FM) 16.04.2008 18:55 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title