Haberler

Beyşehir'in av tüfeği üretim merkezinde avcılık kıyafetleri dokunacak

Beyşehir ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "KOP bölgesinde mesleki gelişim, avcılık tekstil atölyesi merkezi"projesi hayata geçirilecek.

Proje kapsamında, av tüfeği üretiminin önemli merkezlerinden Huğlu Mahallesi'nde kurulacak tekstil atölyelerinde, avcılık kıyafetleri denildiğinde akla ilk gelen avcı yeleği ya da avcı montu, panço ve avcılık için gereken tekstil ürünleri dokunacak.

Beyşehir Kaymakamlığı sahipliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'nin proje ortaklığında hazırlanan "KOP Bölgesinde mesleki eğilişim, avcılık, tekstil atölyesi" projesinin taraflar arasında protokol sözleşmesi imzalandı.

KOP Mali destek programları (KOPSOGEP) "sosyal projeler" çerçevesinde kabul gören projenin protokol imza töreninde imzalar Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk tarafından atıldı.

Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık'ın da eşlik ettiği imza töreninde, imzaların atılmasından sonra projenin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilen ve 500 bin liralık mali destek sağlanan proje kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Konuk, burada üretilen tüfeklerin yüzde 80'inin 50'den fazla ülkeye ihraç edilmekte olduğunu da aktararak, "Bu proje sayesinde Huğlu'da kurulan tekstil atölyelerinde, avcılık kıyafetleri denildiğinde genellikle akla ilk gelen avcı yeleği ya da avcı montu, panço ve avcılık için gereken tekstil ürünleri dokunacaktır. Türkiye'de av tüfeği imalatının merkezi olan Huğlu mahallesinde av kıyafetlerinin dikilmesi bölge için elzemdir. Böylelikle KOP bölgesinde Huğlu Mahallesi, bu konuda misyonunu tamamlayacaktır. Ayrıca, yapılacak olan bu merkezde dezavantajlı bireylerin hiçbir mesleği olmayan kadınların, gençlerin istihdam edilebilirliği sağlanacak ve yeni iş sahaları oluşturulacak, üretim, pazarlama ve satış noktaları sayesinde istihdam artacaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Beyşehir Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title