Haberler

Beyşehir Gölü Kuruyor

Türkiye'nin En Büyük Tatlı Su Gölü Olan Beyşehir Gölü, Yeraltı Sularının Bilinçsiz Kullanımı, Yağış Azlığı ve Gölden Sulama İçin Su Cekilmesi Nedeniyle Kuruma Tehlikesiyle Karşı Karşıya. 3 Ay Önce Yüzme ve Tekne Yarışlarının Yapıldığı Kıyıya Yakın Bazı Bölümlerdeki Kara Parçaları Su Yüzüne Çıkmay...

Türkiye`nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü, yeraltı sularının bilinçsiz kullanımı, yağış azlığı ve gölden sulama için su cekilmesi nedeniyle kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. 3 ay önce yüzme ve tekne yarışlarının yapıldığı kıyıya yakın bazı bölümlerdeki kara parçaları su yüzüne çıkmaya başladı. Beyşehir Belediye Başkanı Nafiz Tekinöz, halen sulama amacıyla yılda 410 milyon ton suyun gölden alındığını söyledi.

Temmuz ayında Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3`üncü Beyşehir Kültür, Sanat, Turizm ve Göl Festivali etkinlikleri kapsamında yapılan yüzme ve tekne yarışlarının yapıldığı kıyı bölgesinde gölün hızla su seviyesinin düşmesi nedeniyle kara parçaları su yüzüne çıktı ve su da küçük adacıklar oluştu. Beyşehir Gölü`nün sularının günden güne çekildiğini belirten Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, ``Göl, artık ölüyor. Su seviyesinin düşmesine paralel diğer sorunlar da ortaya çıktı. Sular çekildikçe insanların içini ürperten görüntüler ortaya çıkıyor. Gölün tabanında ise artık otlanmanın görülmediği yer kalmadı. Suyun yüzeyinde de balıkçıların tekneleriyle seyrine ve avlanmasına engel olan insan boyunu aşan otlar türedi. Kıyılardaki çekilen bölgelerde devasa sazlıklar ortaya çıktı. Suların çekildiği sahil bölümleri bataklığa döndü`` dedi.

Göldeki su kaybına, üç ay önce çeşitli su aktivitelerinin yapıldığı alanın örnek gösterilebileceğini belirten Tekinöz, ``Çok değil yalnızca üç ay önce bu kıyıda tekne ve yüzme yarışı yapmıştık. Yani üç ay önce bu bölgede en az 2 metre derinlik vardı. Bugünse adacıklar ortaya çıktı. Beyşehir Gölü`nden hala tarım arazilerinin sulanması amacıyla yılda 410 milyon metreküp su alınıyor. DSİ, artık tarım arazilerinin sulanması amacıyla Beyşehir Gölü`nden su alımını bir an önce bırakmalı`` dedi.

(HABER : HU/SK/SS)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title