Haberler

Beyşehir'de 'Okulumuzda Şenlik Var' Etkinlikleri Sona Erdi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarına yönelik olarak düzenlenen “Okulumuzda şenlik var” isimli 15 Temmuz demokrasi temalı etkinlikler sona erdi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından ilçe genelindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarına yönelik olarak düzenlenen "Okulumuzda şenlik var" isimli 15 Temmuz demokrasi temalı etkinlikler sona erdi.

Beyşehir'in merkez ve dış mahallelerinde gerçekleştirilen "Okulumuzda şenlik var" projesi kapsamında 30 farklı okulda organize edilen etkinlikler tamamlandı. Beyşehir'e bağlı Yeşildağ Mahallesi'nin okullarında başlayan etkinlikler, ilçe merkezindeki Atatürk İlkokulu'ndaki programla son buldu. Proje kapsamında ilçenin dış mahalleleri olan Yeşildağ, Huğlu, Üzümlü, Yenidoğan, Karaali, Doğanbey, Sadıkhacı, Üçpınar ve Esence mahallelerinde 20 farklı ilk ve orta dereceli okulda etkinlikler düzenlenirken, merkez ilçede ise Bahçelievler Kasapoğlu, TOKİ, Ali Rıza Celeboğlu, Cumhuriyet, Gazi ile Atatürk ilk ve ortaokullarında olmak üzere 10 farklı eğitim kurumunda programlar gerçekleştirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, katıldığı Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen programda öğrencilerin yoğun sevgisi ile karşılandı. Burada öğrencilere hitap eden Özaltun, okul bahçesinde yapılacak çevre düzenleme çalışmaları ile alanın imkanlar ölçüsünde biraz daha genişletilmesi yönünde çalışmalar yapılacağı müjdesini de verdi. Konuşmasında, belediye olarak organize ettikleri "Okulumuzda şenlik var" projesinin neden hayata geçirildiğinden bahseden ve sözü başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişimine getiren Özaltun, 15 Temmuz'u gelecek nesillere unutturmayacaklarını bir kez daha yineledi. 15 Temmuz demokrasi temalı programları bunun için okullarda düzenlediklerini anlatan Özaltun, o gece şehadet mertebesine ulaşanlar ile gazi kalanlara minnet ve şükran dolu olduklarını ifade etti. Özaltun, öğrencilere, "Sizlerden tek isteğimiz; derslerinize çalışın ve ödevlerinizi yapın. Başarılı birer öğrenci olarak yarınlara hazırlanın. Bizler bugün bu makamlardayız ama yarın bu makamlar sizlerin olacak. O yüzden, sizlerin düzgün, ahlaklı, karakterli, ülkesini ve milletini, bayrağını seven bireyler olarak yetişmeniz çok önemli. En önemlisi de bu meziyetlere sahip olmanız zaten. Allah'ım inşallah bu millete bir daha 15 Temmuz'lar yaşatmasın" diye konuştu.

"Okulumuzda şenlik var" programları kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrencilere okul bahçelerinde kurulan mobil sahne üzerindeki dev LED ekranlarından 15 Temmuz zafer temalı videolar ve aynı temalı tek kişilik tiyatro oyunu izlettirildi. Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da programlarda LED ekran aracılığıyla öğrencilere seslendi, çeşitli mesajlar verdi. Programın diğer bölümlerinde öğrenciler düzenlenen palyaço, animasyon, illüzyon gösterileri ile neşeli dakikalar yaşadı. Etkinliklerin düzenlendiği her okulun bahçesinde şişme oyun parkları da kuruldu. Bu parklarda eğlenen öğrenciler, keyifli dakikalar yaşadı. Öğrencilere belediye görevlileri rüzgar gülü dağıtırken, çeşitli ikramlarda da bulundu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Özaltun Yeşildağ Beyşehir Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title