Haberler

Beyrut'un Dürzi Bölgelerinde Şiddetli Çatışmalar

Lübnan'ın Başkenti Beyrut'un Güneydoğusundaki Dürzilerin Çoğunlukta Bulunduğu Bölgelerde İktidar ve Muhalefet Yanlıları Arasında Şiddetli Çatışmalar Meydana Geliyor.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneydoğusundaki dürzilerin çoğunlukta bulunduğu bölgelerde iktidar ve muhalefet yanlıları arasında şiddetli çatışmalar meydana geliyor.

Görgü tanıklarının bildirdiğine göre, Aley bölgesinde özellikle Şueyfat, Aaytat ve Baysur köyleri olmak üzere birçok yerleşim yerinde otomatik silah ve şiddetli patlama sesleri duyuluyor.

Şiddet olaylarına tepki gösteren rakip dürzi liderler Velid Canbolad ve Talal Arslan, yandaşlarına silahlarını bırakmaları çağrısı yaparken, iktidardaki Suriye karşıtı çoğunluğun liderlerinden Canbolad, Lübnan televizyonunda yaptığı konuşmada, yıkımın durmasının başkent için çok önemli olduğunu söyledi.

Canbolad, Şam ve Tahran tarafından desteklenen muhalefetin müttefiki Arslan'a, çatışmaların meydana geldiği bölgeleri, ordunun denetimine vermesi çağrısı yaptı.

Arslan da televizyonda yaptığı açıklamada, tüm muhalif militanları itidale ve derhal ateşkese çağırdığını belirterek, Genelkurmay Başkanı General Mişel Süleyman'ı ordunun, bölgenin kontrolünü ele alması için davet edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title