Haberler

Beyrut'u Suriye Sınırına Bağlayan Karayolu Da Vuruldu

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u Suriye sınırına bağlayan ana karayolunu da vurduğu bildirildi.

İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u Suriye sınırına bağlayan ana karayolunu da vurduğu bildirildi.

Polis kaynakları, yük taşıyan bir kamyonun saldırıda vurularak alev aldığını, sürücünün hayatta olup olmadığının ise bilinmediğini kaydetti.

Bu arada, Beyrut'a gitmekte olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin bağışladığı ambulansların da Zahle'ye geri dönmek zorunda kaldığı bildirildi.

Lübnan polisi, vurulan karayolunun Bekaa vadisinin doğusunda, Beyrut'u Suriye sınırına bağlayan anayol olduğunu belirtti. Farklı noktalarından isabet alan yolun neredeyse kullanılamaz hale geldiği kaydediliyor.

Öte yandan Lübnan'dan yabancı uyruklarının kaçışı da sürüyor.

Beyrut'tan tahliye edilen ilk grup Finlandiyalının Suriye'nin başkenti Şam'a ulaştığı, Finlandiyalı yetkililerin Beyrut'ta mahsur kalan vatandaşlarını çeşitli yollarla tahliye etmeye çalıştığı belirtildi.

Ukrayna da Lübnan'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 379 Ukrayna vatandaşının Suriye yoluyla Lübnan'ı terk ettiği, ülkede toplam bin 600 kadar Ukraynalı bulunduğu bildirildi.

182 kişiden oluşan İtalyan grubun da Roma'ya havayoluyla ulaştığı açıklandı.

Lübnan'dan tahliye edilen İtalyanlar arasında küçük yaşta çocukların da bulunduğu ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title