Haberler

Beyrut: Savaş Mağduru Lübnan'da Kurban Pazarlarına Rağbet Yok

İsrail Saldırılarında Verdiği Can Kayıplarının Yanı Sıra Alt Yapı ve Ekonomisinin Büyük Zarar Gördüğü Lübnan'da Son Olarak Yaşanan Siyasi Krizin Halka Olumsuz Yansıdığı, Kurban Pazarlarında Bir Kez Daha Kendini Belli Ediyor.

İsrail saldırılarında verdiği can kayıplarının yanı sıra alt yapı ve ekonomisinin büyük zarar gördüğü Lübnan'da son olarak yaşanan siyasi krizin halka olumsuz yansıdığı, kurban pazarlarında bir kez daha kendini belli ediyor.

Kurban Bayramı nedeniyle Beyrut'ta kurulan hayvan pazarları, geçen yıllara oranla adeta ölüm sessizliği yaşarken, satıcılar Suriye'nin uyguladığı yüksek vergilerden, Türkiye'nin ise Lübnan'a sahip çıkmayışından yakınıyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'den ithal ettikleri hayvan başına 5 dolar teşvik primi aldıklarını ancak bu uygulamadan daha sonra vazgeçildiğini anlatan kurban satıcısı Haj Mahmut, Lübnan'da muhalefet ve iktidar arasında yaşanan anlaşmazlığın sebep olduğu krizin ise halkın alım gücünü büyük ölçüde düşürdüğünü söyledi. Oldukça uygun fiyatlarla satışa sunulmasına rağmen kurbanlıklara alıcı bulmakta zorluk çektiklerini anlatan Mahmut, "Siyasiler kendi rahat koltuklarında oturmaya devam ederken krizin faturası bize çıkıyor. Tüm Lübnan halkı kriz nedeniyle mahvoldu. Hem 14 martçıların hem de muhalefetin zarar gören halka tazminat ödemesi gerekli" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title