Haberler

Beyrut: Ortadoğu'daki Savaş Gerginliği

Lübnan-Hizbullah gerginliğinin 3 gününde, İsrail F-16 uçakları başkent Beyrut ve güney Lübnan'ı füze yağmuruna tuttu.

Lübnan-Hizbullah gerginliğinin 3 gününde, İsrail F-16 uçakları başkent Beyrut ve güney Lübnan'ı füze yağmuruna tuttu.

Beyrut Uluslararası Havaalanı 3 kez İsrail uçaklarının hedefi olurken, Hizbullah militanlarının Beyrut'taki kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine giden köprüler de bombalanarak, bölgenin adeta dünyayla ilişkisi kesildi. Dün geceki İsrail saldırılarında 4 Lübnanlı hayatını kaybederken, gerginliğin başladığı günden itibaren hayatını kaybedenlerin sayısı 60'ı aştı. Diğer taraftan İsrail'in, Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'a yönelik tehditleri de sürüyor. İsrail tarafının Nasrallah'a suikast düzenlemekle tehdit ettiği bir sırada yerel basın aracılığıyla İsrail'e karşılık veren Hizbulahlı yetkililer, Nasrallah'ın bir suikasta uğrama ihtimalinin oldukça uzak olduğunu söyledi.

İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırılarda da şu ana kadar aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 60'tan fazla sivil hayatını kaybederken, 150'den fazla sivil de yaralandı. İsrail tarafından ise 3 kişi hayatını kaybetti, 50 kadar kişi de yaralandı. Kara, hava ve denizden İsrail ablukası altında bulunan Lübnan, dünyadan fiilen tecrit edilmiş durumda. Hedefleri arasında sosyal tesis, elektrik santrali ve köprülerin de bulunduğu İsrail ise, dünyanın sükunet çağrılarına ısrarla kulak tıkıyor. Ayrıca İsrail'in Lübnan saldırısı özellikle dünya basınından büyük tepki görmeye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title