Haberler

Beyrut: Ortadoğ'uda Savaş Gerginliği

İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes kararı yürürlüğe girmeden saatler önce İsrail'in gerçekleştirdiği bir bombardımanda 10 yaşında bir kız çocuğu ve annesi öldü.

İsrail ile Hizbullah arasında ateşkes kararı yürürlüğe girmeden saatler önce İsrail'in gerçekleştirdiği bir bombardımanda 10 yaşında bir kız çocuğu ve annesi öldü.

Beyrut'ta gerçekleştirilen bombardıman sonucu yıkılan evin enkazı altında kalan Sarah'ın ve onunla aynı kaderi paylaşan annesinin cesetleri Beyrut devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Hastane morgunun görevlilerinden Mahmud Mekdad, Sarah'ın, enkazın altında annesine sarılmış bir halde bulunduğu söyledi. Bir başka hastane yetkilisi Hüseyin Medkad ise anne ve kızın cesetinin hastaneye getirildiği Pazar akşamından bu yana hiçkimsenin cesetler için gelmediğini, bu sebeple de ailenin diğer fertlerinin de ölmüş olabileceğini belirtti. Öte yandan kendisine sorular sorulan Sarah'ın arkadaşının annesi gazetecilere, "Lütfen çocuğuma Sarah'ın cesetinin resmini göstermeyin. Henüz bilmiyor. Bugün de Sarah ile oyun oynamak istiyor" dedi.

Kurtarma görevlileri de halen 8 tane 10 katlı binanın yıkıntılarının bulunduğu bölgede çalışma yapıyor. Bir kurtarma görevlisi yaptığı açıklamada, "Burada kesinlikle enkazın altında kalmış aileler var. Büyük ihtimalle yaşayan kişiler bulamayacağız. Cesetlerin kokusu halen etrafta" diye konuştu. Bir başka kurtarma görevlisi de enkazın altında 30'dan fazla ceset olabileceğini belirtti.

İsrail'in 33 gün süren saldırıları boyunca Lübnan'da 3'te 1'i çocuk olan bin 140 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title