Haberler

Beyrut: Lübnan'da Tarihi Gün

Muhalefet Partilerinin Çağrısına Uyarak, Fuat Sinyora'nın Başkanlığını Yürüttüğü Hükümeti Düşürmek İçin Beyrut'taki Riyad El Solh ve Şehitler Meydanlarına Akın Eden Yüz Binlerce Lübnanlı, Gösterilerini Sürdürüyor.

Muhalefet partilerinin çağrısına uyarak, Fuat Sinyora'nın başkanlığını yürüttüğü hükümeti düşürmek için Beyrut'taki Riyad El Solh ve Şehitler Meydanlarına akın eden yüz binlerce Lübnanlı, gösterilerini sürdürüyor.

4 milyon nüfusa sahip Lübnan'ın, tarihi boyunca tanıklık ettiği en kalabalık gösteriye Hizbullah ve Emel hareketlerinin yanı sıra Hıristiyan Özgürlükçü Bağımsız Cephe'ye bağlı halk da katılırken, kürsüden yapılan konuşmalarda hükümete ağır eleştiriler yöneltildi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Dürzi Velit Canbolat ve Hıristiyan Semir Caca gibi liderlerin, normalin aksine bugünlerde susmayı tercih ettiğini, böylelikle iktidar grubunun muhalefetin gösterileri karşısında Sünni dini liderleri çıkararak olayı Sünni-Şii çatışması boyutuna taşımak istediğinin anlaşıldığını söyledi. "Ülkenin geleceği ile oynamak istiyorlar" diyen Kasım, muhalefet bloğu olarak Sünnileri de bağırlarına basacaklarını söyledi.

Özgürlükçü Bağımsız Cephe lideri Mişel Avn ise, hükümette yapılan usulsüzlüklere dikkat çekerek, yetkililerin 'yolsuzluklar' hakkında soruşturma açılmasını reddettiklerini söyledi. Avn, Sinyora'nın ülkedeki siyasi krizi mezhepsel bir krize dönüştürmeye çalışarak kargaşa ortamı oluşturmaya çalıştıklarını ancak muhalefet olarak buna fırsat vermeyeceklerini söyledi. Gösterilerin 'şimdiye değin' barışçıl bir şekilde devam ettiğini söyleyen Avn, ayrıntıya girmeden, muhalefetin bundan sonra atacağı adımların farklılık arz edebileceğini söyledi.

Muhalefet kanadı günlerdir yayımladıkları bildirilerde, bugün itibariyle sürprizlere hazır olunmasını istemişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title