Haberler

Beyrut: Bm Eski Lübnan Sözcüsü, Ortadoğu'daki Son Durumu Değerlendirdi

Birleşmiş Milletler (BM) eski Lübnan sözcüsü ve Beyrut Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Timur Göksel, İsrail'in Lübnan saldırılarını değerlendirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) eski Lübnan sözcüsü ve Beyrut Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Timur Göksel, İsrail'in Lübnan saldırılarını değerlendirdi.

Beyrut Amerikan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Göksel, İsrail ve Hizbullah arasında güç dengesi olmadığını vurgulayarak, "Buna rağmen Hizbullah, dünyadaki sayılı gerilla örgütlerinden biri. Savaşın diğer tarafı İsrail ise, çok güçlü bir orduya sahip. Her iki taraf da belli bir süre sonra baskılara dayanamayarak bu işten sıyrılacaktır" dedi. Savaşın etki alanının daha da genişleyebileceğini ifade eden Timur Göksel, "Savaşın uzaması durumunda Sünni toplulukları barındıran Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır, bundan olumsuz etkilenecektir. Bu ülkelerde bulunan halklar ve kamuoyu yönetimlere baskı yaparak, yönetimleri değiştirmek isteyecektir. Amerika ve İsrail ile ilişkileri olan Mısır ve Ürdün'ün şu anda hem İsrail hem de Hizbullah ile kontak kurmaları ve devreye girmeleri çok zor" şeklinde konuştu.

Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın "Ortadoğu'da barış öldü" sözleriyle ilgili olarak da Göksel, "Ortadoğu'da zaten çok kısıtlı bir barış vardı; bu da İsrail ve Filistinliler arasındaydı. Fakat bugün İsrail, Gazze'de de Filistinlilerle de savaşıyor. Barış yoktu ki ölmesinden bahsedelim" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title