Haberler

Beyrut: AP Başkanı Borrell Lübnan'da

Lübnan'daki İnsani Problemleri Görüşmek Üzere Beyrut'a Gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Meclis Komisyonu Dışişleri Sorumlusu Abdül Latif El Zein ve Dışişleri Bakanı Tarek Mitri ile Görüştü.

Lübnan'daki insani problemleri görüşmek üzere Beyrut'a gelen Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Josep Borrell, Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, Meclis Komisyonu Dışişleri Sorumlusu Abdül Latif El Zein ve Dışişleri Bakanı Tarek Mitri ile görüştü.

2 günlük ziyaret kapsamında Lübnan'a gelen AP Başkanı Borrell, Lübnan'daki insani durumla ve ülkenin güneyine BM barış gücü askerleri konuşlandırılacak bölgedeki son durumla ilgili bilgi aldı. Lübnan'da İsrail bombardımanının yıktığı bölgeleri gezen Borrell, şimdiye kadar üye ülkelerden sağlanan 107 milyon Euro'luk finansal yardımın artırılması için çalışacağını vurguladı. Sağlanan yardımın Lübnan'ın alt yapısı ve zarar gören çevre için harcanmasının önemini de vurgulayan Borrell, Lübnan'ın yeniden yapılandırılması için Avrupa ülkeleri olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. AP'nin 20 Temmuz tarihinde bölgeye ilk acil ateşkes çağrısı yapması bakımından Borrell'in ziyaretinin özel bir anlam taşıdığına dikkat çekiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title