Haberler

Beypiliç: Piliç Eti Sektörü Dört Bir Yandan Kuşatma Altında, Kene Krizi İlave Oldu

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, Beyaz Et Sektörünün Dört Bir Yandan Kuşatıldığını, Ekonomik Durgunluk, Alım Gücünün Düşmesi, İhracata Destek Verilmemesi ve Sektördeki Aşırı Üretim Nedeniyle Piliç Eti Sektörünün Büyük Sıkıntı İçinde Olduğunu Söyledi.

Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, beyaz et sektörünün dört bir yandan kuşatıldığını,Türkiye'deki pek çok sorunun bir araya gelerek piliç eti sektörünü büyük sıkıntıya soktuğunu, bunun da fiyatlara olumsuz yansıması sonucu piliç eti fiyatlarının çok düşük seyrettiğini söyledi.

Beypiliç Genel Müdürü Koca, "Bu fiyatlarda piliç yiyen kazanır" diyerek tüketicileri uygun fiyat avantajından yararlanarak daha fazla beyaz et tüketmeye çağırdı.

-"DÖRT BİR YANDAN KUŞATILDIK"

Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca yaptığı açıklamada, ekonomide yaşanan iç ve dış dalgalanmalar nedeniyle vatandaşın alım gücünün oldukça düştüğünü, diğer yandan piliç eti ihracatının da durma noktasına geldiğini belirtti. Sait Koca, sektörün sorunlarının başında ekonomik durgunluğun yanı sıra, alım gücünün düşmesi, ihracata destek verilmemesi nedeniyle ihracatın durmasının geldiğini kaydederek, enerji fiyatlarının son dönemlerde izlediği büyük yükselişin sektörün en önemli girdisi olan yem fiyatlarının da önemli oranda artışına yol açtığını söyledi. Genel sorunların yanı sıra sektörde de aşırı bir üretim olduğundan yakınan Sait Koca, "Talebin düştüğü bir zamanda hem fazla üretim yapılıyor hem de aşırı fiyat rekabeti var" dedi.

-"KENE YÜZÜNDEN PİKNİKLER AZALINCA ET TÜKETİMİ DE DÜŞTÜ"

Beypiliç Genel Müdürü, önceki yıllarda piknik sezonunun açılmasıyla birlikte satışların hızlı bir artış kaydettiğini, bu yıl ise yaşanan kene riski nedeniyle pikniğe giden vatandaşların sayısında da önemli düşüşler olduğunu, bunun da satışlara olumsuz yansıdığını belirtti. Mevcut sorunlardan üretim fazlası dışındakilerin sektöre mal edilemeyeceğini savunan Sait Koca, sektörün sorunlarını tek başına çözemez duruma geldiğini ve önümüzdeki günlerde sıkıntıların daha da büyüyeceğini vurguladı. Koca, şu anda düşük seyreden piliç eti fiyatlarının mutlaka normal seviyelerine çıkacağını, piliç eti tüketenlerin bugünkü ucuz fiyatlardan yararlanması gerektiğini kaydetti.(ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title