Haberler

Beyoğlu'ndaki Cinayet Davası

Beyoğlu'nda geçen yıl boşanmak istediği eşi Birgül Çeçen'i pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle Ali Çeçen'in yargılandığı davada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Beyoğlu'nda geçen yıl boşanmak istediği eşi Birgül Çeçen'i pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle Ali Çeçen'in yargılandığı davada mütalaa veren cumhuriyet savcısı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Çeçen ve avukatı ile öldürülen Birgül Çeçen'in avukatı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı katıldı.

Duruşmada sanığın oğlu Hüseyin Çeçen'ın tanık sıfatıyla ifadesi alındı.

Tanık Çeçen, "Olay günü babam rakı almıştı eve gelmişti, annemle beraber içtiler. Daha sonra babaannem geldi, bir şeyler söyledi ve annem ağladı. Babam da anneme ağlamamasını söyledi ve ardından iki tokat vurdu. Tartışmanın ardından annem de sürekli sinir krizi geçiriyordu. Annem yarı çıplak dışarı çıkmıştı. Ben odamdaydım. Silah sesi duydum. Silah sesine aşağıya indim. Annem yerde yatıyordu. Babam kaçmıştı, tartışmanın sebebini bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı Naci Kınık, davaya ilişkin esas hakkında hazırladığı mütalaasını kısaca okudu. Mütalaada, sanığın maktulün resmi nikahlı eşi olduğu, olay günü aile ortamında oluşan bir tartışmanın devamında sanığın evde bulunan av tüfeği ile dışarı çıkan maktulün arkasından giderek ateş ettiği ve ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi.

Mütalaada, sanığın eylemine uyan "üst soy veya alt soydan birine ya da es¸ veya kardes¸e kars¸ı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "silahla tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mütalaanın açıklanamsının ardından sanık avukatı beyanda bulunmak üzere süre talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, sanık avukatına beyanda bulunmak üzere süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Boşanmak isteyen eşi Birgül Çeçen'i Beyoğlu'nda 3 Haziran 2017'de sokakta pompalı tüfekle öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Ali Çeçen, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca şüpheli Ali Çeçen hakkında iddianame düzenlenerek dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title